• News image

  Признание

   
  "SOS Детски селища България" връчи първите си годишни награди на своите партньори под наслов "Едно семейство". С тях се отличават най-лоялните, щедри и дългогодишни партньори и съмишленици на организацията. Специалната награда за най-крупен корпоративен партньор на "SOS Детски селища" за 2016 г. получи Банка ДСК, а на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банката, беше връчена стъклена пластика.

  в. Стандарт 28 януари 2017 г.

 • News image

  Доротея Николова и Кирил Асенов - с наградите „Буров"


  Покрай шумотевицата около встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев и обявяването на служебния кабинет на Огнян Герджиков събитията в икономиката и във финансовата сфера останаха встрани от общественото внимание. Това донякъде е добре -парите обичат тишината. На този фон на 25 януари се състоя традиционното тържество по връчването на наградите на фондация "Атанас Буров" за банково и за индустриално управление. Събитието е важно за бизнес елита на България, защото фондацията е едно от най-старите сдружения у нас, в което доброволно членуват мениджърите на най-големите финансови, производствени и търговски дружества у нас.

  в. Банкер 27 януари 2017 г.

 • News image

  Шефка на ДСК и бизнесменът Кирил Асенов с приз „Буров"

  Банкер и собственик на предприятия са носителите на наградите на фондация „Буров" за 2016 г. Те са определени след гласуване на настоятелите на фондацията. Сред тях са водещи банки, компании, икономисти, финансисти.
  Призът за банково и финансово управление за 2016-а получи Доротея Николова - изпълнителен директор на Банка ДСК. Наградата в категория
  „Индустриално управление" бе за Кирил Асенов -собственик и мениджър на компанията „Арексим инженеринг". Призовете бяха връчени на изискана церемония в сряда вечерта в София от Виолина Маринова - председател на Управителния съвет на фондация „Буров".
  Организацията дава награда за финансово управление от 1994 г.

  в. 24 Часа 27 януари 2017 г.

 • News image

  Виолина Маринова: Благосъстоянието и инвестициите ще нарастват


  Развитието на европейските икономики, както и на свързаната с тях българска икономика, е белязано в последните няколко години от сериозни външни рискове. BREXIT, украинската криза и руските санкции, бежанските потоци в Европа, терористичните актове, ескалацията на конфликта в Сирия и конфликтните точки между Турция и Русия се отразяват неминуемо на бизнес климата, макар че не само те формират облика на икономическите явления. През декември Федералният резерв взе решение да вдигне лихвеното ниво с 0,25 процентни пункта, а според някои анализатори можем да очакваме още едно повишаване около края на първото тримесечие.

  в. Икономика 22 януари 2017 г.

 • News image

  Четвърти конкурс за съвременна българска пиеса

  Няма победител

  в. Българска армия 13 януари 2017 г.