News image

Доротея Николова спечели голямата награда в конкурса за най-добри финансови специалисти на годината

 

Доротея Николова спечели голямата награда в конкурса за най-добри финансови специалисти на годината


Изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Финанси и планиране“ на Банка ДСК Доротея Николова се нареди сред победителите в конкурса за най-добри финансови специалисти на България – CFO на годината 2016. В организирания за трета поредна година от списание Forbes и EY България конкурс взеха участие финансови директори от различни сектори на икономиката: производство, услуги, търговия, бързооборотни стоки. Конкурсът отличава успешните финансови професионалисти и техните постижения през годината, като откроява финансовите лидери с принос, както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип.
В тазгодишното издание на конкурса Доротея Николова - главен финансов директор на Банка ДСК, получи голямата награда за цялостен принос във финансовата функция. Г-жа Николова отговаря за стратегическото планиране, финансовата, регулаторната и управленска отчетност, данъчното планиране, а резултатите от нейната работата намират отражение в отличния финансов резултат на Банка ДСК за 2015 година - рекорден за Банка ДСК, но и за банковата система в България.
През 2014 г. г-жа Николова получи отличието Финансов директор на годината в категорията „Принос към общността“ в същия конкурс.

 

 

Още новини