DianaMiteva-large

Диана Митева

Член на УС и изпълнителен директор

Ръководител на направление "Банкиране на дребно"

Г-жа Диана Митева е родена в гр. Чирпан.

След завършване на Английската езикова гимназия в гр. Пловдив, г-жа Митева продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство, където придобива магистърска степен по макроикономика (1989 г.). Тя владее отлично английски и говори руски.

От м. октомври 2003 г. г-жа Митева е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК. Тя започва кариерата си в банковата област в Хиос Банк (1993 - 1994 г.), продължава работа в ИНГ Банк, клон София като директор на Финансов контрол и зам. изпълнителен директор (1994 - 1999 г.), след което се присъединява към екипа на Демирбанк-България АД като директор на Финансов контрол и старши мениджър по маркетинг, кредитиране и бизнес развитие (1999 - 2002 г.). В Демирбанк България АД тя става член на Управителния съвет и изпълнителен директор (м. януари 2002 - 2003 г.).

През ноември 2011 г. Диана Митева е отличена с престижната унгарска награда «Андраш Фай», като признание за нейната успешна  работа и резултати при  внедряването и утвърждаването на проекта «Частно банкиране» на Банка ДСК. В края на януари 2014 г. г-жа Митева получи приза "Атанас Буров" за банково управление за 2013 година.

През април 2017 г. Диана Митева стана кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. Г-жа Митева получи отличието кавалер на френския национален орден за заслуги в двустранния културен обмен между България и Франция.

В края на същата година финансовият седмичник вестник "Банкеръ" отличи изпълнителният директор на Банка ДСК и ръководител направление „Банкиране на дребно“ с приза "Банкер на годината" за съхраненото доверие на акционерите.

 Освен финансите, любимите й занимания са спортуване, четене, кино и др.

E-mail : Stiliana.Ilieva@dskbank.bg

Телефон : + 359 2 93 91 501