Корпоративна социална отговорност

Опазването на околната среда - новият фокус в политиката за корпоративна социална отговорност на Банка ДСК

Успешен старт със „Зелена седмица“ за служителите

Банка ДСК се фокусира върху още едно направление в своята политика за Корпоративна социална отговорност – опазването на околната среда.

В банката ще бъдат въведени нови екологични инициативи както за измерване и оценяване на влиянието на организацията върху околната среда, така и за повишаване на ангажираността и съпричастността на служителите към опазването на природни ресурси. През изминалата седмица в банката се проведе първата вътрешна инициатива в подкрепа на природата - „Зелена седмица“. Тя протече под мотото „Банка ДСК – С мисъл за утре!“ и  с тема -  опазването на водите.

В рамките на работната седмица, работещите в Банка ДСК имаха възможност да получават интересна информация, факти и съвети по избраната тема, както и да участват в различни инициативи, целящи тяхната ангажираност и опазване на водите.

Седмицата стартира с обръщение по темата от Главния изпълнителен директор, а през втория ден служителите бяха запознати с някои от зелените проекти, които Банка ДСК финансира. В сряда работещите в Банка ДСК бяха поканени да се включат във Фотоконкурс на тема „Вода“, а в петък получиха интересни факти за консумацията на вода във финансовата институция и съвети как биха могли с малки жестове да намалят ненужното изразходване на вода.

Специално за инициативата е създадена и електронна кутия за „зелени идеи“, в която служителите са поканени да изпращат своите предложения относно „Как Банка ДСК може да допринесе за намаляване на консумацията на водни ресурси и опазването им“. Всички идеи ще бъдат разгледани, а най-добрите ще бъдат въведени и приложени в банката.

Набирането на идеи и фотографии ще продължи до края на месец август 2020 г., а през есенния сезон предстои второто издание на „Зелената седмица“ в Банка ДСК, с нова тема в полза на опазването на околната среда.

Velizara Ivanova_Tyulenovo  valcho ivanov_Vodopad na reka BistricaMariya Ivanova-ВОДОПАД СУЧУРУМ, Karlovo   Aneliya Ilieva-яз.ИскърМирела Иванова-местност Чатъма,яз.Голям Беглик  Илиана Янкова-спираща дъха гледка
Nora Paskaleva-Zhekova_Крушунски водопади

Прочети повече

Свържете се с екип „ПР и комуникации”