Корпоративна социална отговорност

Подкрепа за SOS Детски селища

В началото на 2011 г. Банка ДСК стана SOS златен корпоративен семеен спонсор, поемайки траен ангажимент да се грижи за семейства, в които растат деца, лишени от подкрепата на родителите си.
Семействата, които Банкa ДСК „осинови”, са специални за SOS Детски селища България – това са SOS семейства, в които за децата се грижат SOS семейни двойки. Годишната издръжка, осигурявана от банката е насочена към осигуряването на средства за храна, облекло, обувки, учебни пособия, почистващи и перилни препарати, играчки и медикаменти на децата.

През 2013 г. Банка ДСК създаде специална дарителска платформа в платформата си за интернет банкиране ДСК Директ. Целта на проекта е да се предостави възможност на граждани и бизнес клиенти бързо и лесно да и извършват дарения, подкрепяйки различи каузи и инициативи на децата от SOS Детски селища България. Новата функционалност предлага на клиентите достъпна и облекчена процедура при обработване на трансакциите, включително и освобождаване от такса. В момента потребителите на ДСК Директ имат възможност да се присъединят към две от благородни инициативи на SOS Детски селища България: „Клуб SOS Приятел” и „Бъдеще и за тях”.

Банката осигурява възможност и за дарения през широката си мрежа от банкомати. При теглене, всеки клиент на банката може да направи дарение от 1 лв. в полза на сдружението. Общо постъпилите дарения от Банка ДСК през 2019 г. възлизат на 776 000 лв., а даренията за същия период от Експресбанк, която на 4 май 2020 г. официално се вля в Банка ДСК, са 159 708 лв.

Банка ДСК е четирикратен носител на наградата „Най-щедър и значим корпоративен партньор“ на SOS Детски селища България.

Свържете се с екип „ПР и комуникации”