новини
Новини и уведомления
News image

Банка ДСК е банка на 2014 година

Банка ДСК получи приза „Банка на годината" за 2014 година и още два приза в традиционния конкурс „Годишни банкови награди" на Асоциация Банка на годината, съобщиха от неправителствената организация.
Банката победител беше определена сред 28-те български банки от жури, съставено от водещи банкери, финансисти и анализатори. Освен голямата награда, призове се дават в 8 категории: пазарен дял, динамика на развитие, ефективност, чуждестранен банков клон, банка на клиента, тайния клиент, банков бранд и символика.
За втора поредна година конкурсът се провежда в рамките на международната конференция "Финансова стабилност", организирана от Асоциацията, на която български и международни топ банкери обсъдиха ключови въпроси като финансовата стабилност, предстоящите стрес тестове и оценка на активите на банките и застрахователите.
През миналата година ДСК отчете печалба от 231 млн. лв., което представлява ръст от 19% на годишна база. За първите 9 месеца на 2015 г. това е най-печелившата кредитна институция в страната с нетен приход от 247 млн. лв. Банката е втората по по големина в България с активи за 9,98 млрд. лв.
Наградата „Банка на годината се присъжда" на финансовата институция, която се представи най-добре комплексно в категориите „Пазарен дял", „Ефективност" и „Динамика на развитие", уточняват организаториет на конкурса.
ДСК беше отличена с още две награди - за „Пазарен дял" и за „Банков бранд ".
Societe Generale Експресбанк пък получи приза за "Динамика на развитие", който се дава на кредитната институция постигнала най-силно развитие през миналата година. SG Експресбанк получаватози приз за втори път, а критериите в тази категория, на които класацията се базира, са свързани с ръста в обемите на основните показатели за сектора - кредити и депозити, за 2014 г.
На първо място в категория „Ефективност" е УниКредит Булбанк.
За „Банка на клиента" беше наградена Първа инвестиционна банка.
Проучването „Таен клиент" пък отличи Пощенска банка. Отличието се присъжда в резултат на маркетингово проучване, чиято цел е оценка на качеството на работата на фронт офисите на над 500 банкови клона в София и страната.
Най-добрият чуждестранен банков клон е поделението на БНБ Париба в София.
През тази година пазарът на банкови услуги в страната е доста динамичен. Въпреки че ръстът на депозитите продължава и те са на рекордни нива, намаляващите лихвени маржове позволиха на повечето кредитни институции да подобрят финансовите си резултати, отбелязват от Асоциацията Банка на годината.

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon