новини
Новини и уведомления
News image

В подкрепа на благотворителната акция „Жълти стотинки”

   
Сдружение „Клуб МСН (Милосърдие, съпричастие, напредък)” и Банка ДСК са инициатори на акцията „Жълти стотинки”.

Целта на кампанията е да се събират средства от деца за деца. Събраните средства ще бъдат използвани за ремонт, закупуване на играчки и апаратура за Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София с директор д-р Мария Екимова.  Подобна инициатива е реализирана вече във Франция под патронажа на г-жа Бернадет Ширак, съпруга на бившия президент Жак Ширак, като със събраните монети е построена цяла детска болница.
За участие в тази акция, подета от сдружението с идеална цел „Клуб МСН” , се привличат не само деца на възраст между 5 и 18 години, но и възрастни. В дните след 1 юни участниците в „Жълти стотинки” ще внасят спестените от тях монети в разплащателната сметка № 146 525 92 на сдружение „Клуб МСН”, Булстат 175034124 в поделенията на Банка ДСК в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Хасково.
Благотворителната кампания „Жълти стотинки” стартира в България на 1 март 2008 г., когато група деца и техните родители внесоха събрани в детски касички стотинки в дарителска сметка, специално открита в Банка ДСК – Финансов център Батенберг.

С голям концерт на 1 юни – Международния ден на детето, от 11.00 часа пред Билетния център на НДК ще бъде отбелязан втория етап от набирането на средства. Очаква се концертът на 1 юни да бъде открит с приветствие от патрона на акцията в България г-жа Зорка Първанова. В програмата ще се изявят детски и младежки групи и състави от цялата страна, сред които: „Мечо Пух”, „Смехораните”,  малкият куклен театър „Слон”, а така също децата от дома за сираци „Свети Николай” в Нови хан.    
  
Кампанията „ Жълти стотинки” ще продължи няколко работни дни след 1 юни, като следващото масирано внасяне на стотинки ще бъде на 6 декември по повод Никулден. 

Банка ДСК безплатно обслужва дарителската сметка, като средствата са освободени от всякакви такси за касови операции. 

За допълнителна информация,
Банка ДСК е на Ваше разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата,
на телефон: 0700 10 375 (на цената на един градски разговор) или call_center@dskbank.bg

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon