новини
Новини и уведомления
News image

OTР назначи бивш централен банкер от Унгария

Унгарската банкова група ОТР, която е собственик и на Банка ДСК, е назначила Ищван Хамец за председател на борда на директорите на фондовете на банката, съобщи „Блумбърг". Избирането на Хамец прави впечатление, защото той е бил в ръководството на централната банка на Унгария.
Според публикации в местната преса Хамец дори е бил сред възможните кандидати за поста управител на банката. Процедурата по търсене на нов гуверньор обаче приключи миналата седмица с избирането на Андраш Симор, който досега оглавяваше унгарския офис на „Делойт". Според изявление на ОТР, разпространено на фондовата борса в Будапеща, след като поеме новия си пост в началото на следващия месец, Хамец ще отговаря за 25 фонда, оценявани на 6.2 млрд. долара, които предлагат продуктите си в България, Хърватия, Унгария и Словакия. „С назначаването на Ищван Хамец световноизвестен и доказан финансист влиза в групата на ОТР. Неговите знания и възможности ще помогнат за успешното прилагане на стратегията ни за развитие на фондовете ни за управление на активи", се казва още в прессъобщението на ОТР.
Наскоро банката обяви годишните си резултати за 2006 г. Според изнесените данни към края на миналата година филиалите са осигурили 37 на сто от кредитния портфейл на ОТР (в сравнение с 24% година по-рано), над една трета от общата сума на депозитите също е дошла от чуждестранните поделения.

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon