Банка ОТП придоби Войводинска банка

Банка ОТП увеличава пазарния си дял на сръбския банков пазар

Банка ОТП Сърбия обяви, че е приключила процедурата по придобиването на Войводинска банка, което я нарежда на седмо място на сръбския пазар по размер на активите с общ пазарен дял над 6%

На пресконференция, състояла се на 11 декември 2017 г. в гр. Нови Сад, представители на Банка ОТП Унгария, Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка обявиха финализирането на сделката по придобиването от страна на Банка ОТП Сърбия на 100% от Войводинска банка, както и на 100% от дела на Национална банка на Гърция в  дъщерното й дружество NBG Leasing. Процесът на интеграция между купувача Банка ОТП Сърбия и Войводинска банка се предвижда да приключи през пролетта на 2019 г.

Председателят и Главен изпълнителен директор  на Банка ОТП Шандор Чани приветства Войводинска банка като нов член на Групата. С тази сделка  ние затвърждаваме дългосрочния си ангажимент към сръбския банков пазар, където предвиждаме да постигнем продължителен растеж и да се наложим като най-голямата независима банкова група в Централна и Източна Европа. Последната ни сделка демонстрира здравата основа, на която е стъпила Банка ОТП, добрата й капитализация, отлична ликвидност  и решимост за засилване на регионалното присъствие, а придобиването на Войводинска банка е сериозна стъпка към осъществяване на стратегическите ни цели, заяви Шандор Чани.

Още новини