12.05.2022

Кампанията на Банка ДСК и Фондация BCause подкрепи провеждането на селекция за Европейското първенство по кану-каяк през 2022 година специално за украински състезатели

През месец март Банка ДСК и Фондация BCause започнаха дарителска кампания в помощ на пострадалите от войната в Украйна и бежанците, потърсили спасение в България. В Банка ДСК е отворена специална дарителска сметка на името на Фондация BCause.

Част от дарените средства са използвани за финансиране на селекцията за Европейско първенство по кану-каяк през 2022 г., организирана специално за украински състезатели. Събитието се проведе на 29-ти и 30-ти април 2022 в Русе под ръководството на спортен клуб по кану-каяк "Локомотив" Русе.

Състезанието е от голямо значение за спорта кану-каяк на Украйна, защото по този начин се дава възможност на украинските спортисти да продължат да представят държавата си на спортната сцена, въпреки че родината им е във война.

В Русе пристигнаха и участваха състезатели от Украйна, както и украински спортисти, потърсили убежище в различни държави - Чехия, Полша, Румъния, Молдова. В събитието от България се включиха и децата от спортния клуб по кану-каяк "Бонония", които през март намериха спасение от войната във Видин, както и децата от клуб „Локомотив“ в Русе. Специален гост на селекцията беше олимпийският шампион по кану-каяк на Украйна Юри Чеба, който окуражи спортистите.

Лодките, с които децата участваха в състезанието и с които тренираха цял месец, бяха подсигурени от дарителите в Банка ДСК и Платформата.бг. С финансовата помощ бяха наети пет и закупени още две нови, модерни лодки. Също така, беше осигурено спортно облекло за децата от Украйна и тренировъчна екипировка, както и плодове и витамини за повече от месец за всички младежи на гребната база Видин.Прочети Повече

Служители на Банка ДСК в подкрепа на 8 женски каузи за 8 март

Служители на Банка ДСК в подкрепа на „8 женски каузи за 8 март“

Банка ДСК подкрепя кампания 8 женски каузи за 8 март с BCause

Банка ДСК подкрепя кампанията „8 женски каузи за 8 март“ на фондация BCause

Банка ДСК помага на Карлово

Екипът на Банка ДСК дари 24 904 лева в подкрепа на хората от наводнените села в община Карлово

Свържи се с екип „PR и комуникации”