25.08.2022

Бежанки от Украйна започнаха курс по български език благодарение на Банка ДСК

На 16 май започна курсът по български език за бежанци от Украйна, които искат да работят и учат в България. За 140 учебни часа 15 курсисти ще се обучават интензивно, ще положат изпити и ще получат сертификати за ниво А1 и А2, за да се по-уверени и успешни в адаптацията си.

Инициативата е съвместна на Фондация BCause, Езиков център "Берлиц" и Фондация „За доброто“. Финансирането от 7000 лева е осигурено от дарителската кампания за подкрепа на пострадалите от войната в Украйна, иницирана от Банка ДСК и управлявана от Фондация BCause.

В кратки срокове Център "Берлиц" адаптира специалната си методика за бързо усвояване на ежедневния език, изцяло съобрази графика на обучението с нуждите на хората, предложи преференциални цени. От Фондация „За доброто“ направиха анкети и подбраха най-мотивираните кандидати.

Когато работим за кауза, нещата се случват бързо - разказват Мая Косева и Веселина Йорданова от Фондация BCause. - Преди по-малко от месец обединихме усилията си с Вера Френгова от езиков център "Берлиц", Олга Иржитска и Анна Багряна от Фондация „За доброто“.

Всички бяхме безкрайно гъвкави. Днес с усмивка се запознахме на около три езика, разбрахме се добре. С нетърпение очакваме след около два месеца да си побъбрим, научавайки още повече един за друг. Мотивирани сме тази първа инициатива и успешното ни сътрудничество да продължат с още хора и нови курсове.


Можете да подкрепите каузата с дарение:

Сметка: BG27STSA93000028830235

Бенефициент: Фондация Бикоуз в полза на благотворителността

Основание: В помощ на УкрайнаПрочети Повече

Пенсионно осигуряване

Служители на Банка ДСК в подкрепа на „8 женски каузи за 8 март“

Пенсионно осигуряване

Банка ДСК подкрепя кампанията „8 женски каузи за 8 март“ на фондация BCause

Банка ДСК помага на Карлово

Екипът на Банка ДСК дари 24 904 лева в подкрепа на хората от наводнените села в община Карлово

Свържи се с екип „PR и комуникации”