empty image

Град като хората

Кампания на Банка ДСК за облагородяване на градската среда

Нашата мисия: Да живеем в град като хората

София е на всеки един от нас и всички ние оформяме облика ѝ. София означава „Град на Премъдрост“, но е осеяна с надраскани стени, отправящи послания на омраза и нетърпимост, чертаещи линии на разделение между различните хора.

В Банка ДСК вярваме, че София може да е по-добра. Че всеки трябва да се чувства приет. Че стените, които ни делят, могат да ни съберат.

Заедно с теб можем да го докажем.

Вече те помолихме да ни изпратиш снимки и локации на надраскани стени в София, които искаш да преобразим. От всички предложения избрахме подлеза на бул. България, от страната на бул. Иван Евстатиев Гешов. Ще поверим мястото на артистите от 140 Ideas, които сме сигурни, че умеят да събарят невидимите стени между хората, преобразявайки видимите стени с изкуството си.

Работата по артистичната трансформация на подлеза в „Град като хората“ вече започна. Очаквай съвсем скоро да видиш как сме се справили със задачата, която си поставихме.

Официални правила на кампанията
Посланици на кампанията


Ели Бехар

"Подкрепям "Град като хората", защото усещам инициативата много близко до себе си - израснала съм в сърцето на София и съм пряк свидетел на развалянето на уникалните сгради с история, които красят града ни. София е нашият дом и ми се иска да променим веднъж завинаги необмисленото загрозяване на стените и съм щастлива, че Банка ДСК обръща внимание на този иначе "невидим" проблем. Нямам търпение да видя как грозното ще бъде претворено в смислено и красиво! Вярвам, че заедно можем да опазим града си чист и приветлив." :)
Ели Бехар Град като хората

Град като хората Наум Шопов

Наум Шопов


“Обичам родния си град София и с удоволствие заставам зад инициативата "Град като хората", която има за цел да го направи още по-красив.“

Галерия