News image

Започна доставката с куриер на преиздадените дебитни карти с логото на Банка ДСК за клиенти на Експресбанк

Във връзка с интеграцията на Банка ДСК с Експресбанк от днес започна доставката с куриер на преиздадени дебитни карти с логото на Банка ДСК за клиенти на Експресбанк. Всички карти на Експресбанк ще бъдат заменени с нови с логото на Банка ДСК. Всеки, който е заявил адрес за доставка на своята нова дебитна карта до 10 декември 2019 г., може да очаква съобщение от куриер за предстояща доставка. Заедно с пластиката, клиентите на Експресбанк ще получат и писмо с детайлно описание на начина, по който могат да активират своята карта.

Активирането на картата, получена чрез куриер, става с три стъпки:

  1. Клиентът изпраща кратко съобщение (SMS) от мобилния номер, регистриран в банковата система, на номер 184343. Съобщението трябва да съдържа 8-цифрено число, записано в писмото с картата, и последните шест цифри на своя ЕГН.
  2. В отговор получава временен ПИН.
  3. Временният ПИН трябва да се смени на един от 1 100 банкомата на Банка ДСК или Експресбанк в цялата страна.

С промяна на временния ПИН клиентът активира своята нова карта с логото на Банка ДСК. А всеки, който успешно активира своята дебитна карта, има възможност да участва в кампания с награди - 5 ваучера за екскурзии на стойност 2 000 лв., 10 смартфона Apple iPhone 11 и 50 парични награди на стойност 500 лв.

От банката съветват клиентите си да запомнят новия си ПИН, защото ще могат да използват своята карта с лого на Банка ДСК след обединението с Експресбанк. До тогава достъпът до средствата им ще става с картите, издадени от Експресбанк.

За удобство на бъдещите си клиенти от Експресбанк, Банка ДСК разработи и специален локатор за банкови карти. Секцията „Къде е новата ми карта с лого на Банка ДСК?“ дава възможност на всеки клиент на Експресбанк да научава актуална информация за етапа на доставка на новата му пластика. Необходимо е картодържателят да въведете IBAN на настоящата си сметка и така ще разбере моментния статус на доставката. Тази функционалност цели да улесни клиентите и да им предоставя навременна и ясна информация за всеки етап от предстоящия процес.

Видео с описание как клиентите ще получат своята нова карта с логото на Банка ДСК с куриер и как могат да я активират:

Още новини