Grad kato horata

Град като хората

Кампания на Банка ДСК за облагородяване на градската среда

Нашата мисия: Да живеем в град като хората

София е на всеки един от нас и всички ние оформяме облика ѝ. София означава „Град на Премъдрост“, но е осеяна с надраскани стени, отправящи послания на омраза и нетърпимост, чертаещи линии на разделение между различните хора.

В Банка ДСК вярваме, че София може да е по-добра. Че всеки трябва да се чувства приет. Че стените, които ни делят, могат да ни съберат.

Заедно с теб можем да го докажем.


Нашата локация вече е напълно завършена и с нов облик. С помощта на артистите от 140 идеи и нашите посланици Дивна, Елица Бехар и Наум Шопов съборихме невидимите стени между хората, преобразявайки видимата стена в изкуство. 

А нашето последно предизвикателство към теб вече е факт. Виж как да играеш за един от три градски велосипеда в нашия Instagram. Общите условия на играта прочети тук.

Желаем ти късмет!

 Реализацията на проекта

Представяме ти крайния резултат от нашата работа:


Банка-ДСК-проект-Град-като-хората

Мюралът пресъздава по красив и цветен начин темата за приемствеността и толерантността между хората в града. Така, ние от Банка ДСК, артистите и посланиците заставаме зад идеята, че има красив начин да преобразим столицата ни, от това стените ѝ да изразяват реч на омраза, напомняйки на гражданите, че носим колективна отговорност за красотата на града ни.


Град-като-хората-графити-на-140-ideas
Град-като-хората-графити-на-140-ideasПосланици на кампанията


Ели Бехар

"Подкрепям "Град като хората", защото усещам инициативата много близко до себе си - израснала съм в сърцето на София и съм пряк свидетел на развалянето на уникалните сгради с история, които красят града ни. София е нашият дом и ми се иска да променим веднъж завинаги необмисленото загрозяване на стените и съм щастлива, че Банка ДСК обръща внимание на този иначе "невидим" проблем. Нямам търпение да видя как грозното ще бъде претворено в смислено и красиво! Вярвам, че заедно можем да опазим града си чист и приветлив." :)
Ели Бехар Град като хората

Град като хората Наум Шопов

Наум Шопов


“Обичам родния си град София и с удоволствие заставам зад инициативата "Град като хората", която има за цел да го направи още по-красив.“

Дивна


“Включвам се в кампанията “Град като хората”, защото вярвам в силата на изкуството и това, че то ни събира, вдъхновявя и учи как да бъдем хора. Изкуството има свойството и да лекува. Представям си София цялата в изкуство - красива, обединена и облагородена, по-добра от всякога, дом на едно по-добро бъдеще за новите поколения! Кампанията на Банка ДСК е една значима крачка по пътя към тази София и съм щастлива да бъда част от нея.“
Дивна Град като хората

Галерия

Превключване към висок контраст
Промяна размера на съдържанието