empty image

Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact

Планетата ни няма срок на годност


Срокът на банковите карти изтича. Времето на дивите животни – не бива.
Дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact е първата по рода си карта в България и Европа, с която Банка ДСК като партньор на Mastercard се включва в Програмата за опазване на дивите животни на организацията Conservation International. До 2030 г. този проект ще обхване приоритетни територии, равняващи се на 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.

Дебитните карти DSK Mastercard Wildlife Impact са предназначени да дадат на хората начин да се включат в опазването на дивите животни и техните местообитания. Датата на изтичане на картата отразява потенциалната дата на изчезване на съответния критично застрашен вид, а самата тя е изработена от 85.5% рециклиран и рециклируем материал.


Природата не се нуждае от хората. Хората се нуждаят от природата.

През последните 50 години различни популации на диви животни са намалели с повече от 60 процента. Оцеляването на всеки вид е важно за всички нас. Заедно трябва да спрем вредните практики и да създадем нов модел на развитие, изграден върху опазването на дивите животни и фокусиран върху бъдещето на нашата дива природа.
1 милион

милион растителни и животински видове са застрашени от изчезване

 

68% спад

средно в различните популации на гръбначни животни за периода 1970–2016

 

Какво е дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact?

  • Картата е направена от рециклиран и рециклируем материал;

  • Дава възможност на притежателя си да допринесе за опазването и възстановяването на местообитанията на над 2 000 критично застрашени вида;

  • Дизайнът на картата е в два варианта – с африкански горски слон или с черно-бял гривест лемур;

  • Срокът ѝ на валидност съвпада с датата, към която за съжаление се очаква да изчезне и последният представител на съответния вид;

  • Подходяща както за нови клиенти на Банка ДСК, така и за настоящи.


Как да заявя дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact?

Можете да заявите онлайн чрез електронното банкирането ДСК Директ, ако вече сте клиент на Банка ДСК

Можете да заявите чрез обаждане в Кол центъра 0700 10 375 / *2375 или в удобен за Вас офис на Банка ДСК 


Не е късно да помогнем за опазване на техните хабитати

Lemur

Черно-бял гривест лемур


Черно-белият гривест лемур е един от двата вида гривести лемури, представители на семейство Лемурови. Черно-белият гривест лемур е ендемичен вид за остров Мадагаскар. Тези плодояди са известни като най-големите опрашители в света, но популацията им е намаляла с 80% през последните 20 години – еквивалентно на изчезването на цели три поколения.

 

Elephant

Африкански горски слон


Африканският горски слон е един от двата вида африкански слонове, заедно с африканския саванен слон. Африканският горски слон обитава екваториалните гори на Централна и отчасти западна Африка. За разлика от саванния африкански слон, той живее в най-гъстите части на джунглите. Тези изключително интелигентни животни са загубили 86% от популацията си през последните 31 години заради бракониерство и обезлесяване.

Как да се включа в кампанията за опазване на застрашени видове диви животни?

  • За да се включиш, е необходимо да заявиш нова или да поискаш допълнителна дебитна DSK Mastercard Wildlife Impact карта от Банка ДСК;

  • За всяка издадена карта DSK Mastercard Wildlife Impact Банка ДСК и Mastercard ще дарят един долар на международната организация Conservation International, за да помогнат за опазването и възстановяването на местообитанията на дивите животни.Защо опазването на дивата природа е толкова важно?

Всеки ден дивата природа е застрашена от загуба на местообитания, замърсяване, изменение на климата, бракониерство и търговия с диви животни.

>50% от световния БВП

> 50% от световния БВП


Повече от половината от общия брутен вътрешен продукт (БВП) в света е умерено или силно зависим от природата и нейните блага.


120 милиарда долара принос към световния БВП

120 милиарда долара принос към световния БВП

През 2018 г. туризмът в дивата природа е допринеъл с 120,1 милиарда долара към глобалния БВП, според проучване на Световния съвет за пътувания и туризъм.

75% от културите по света

75% от културите по света

Три от всеки четири селскостопански култури разчитат на животни и насекоми, за да бъдат опрашени. Ако опрашителите намалеят, хранителни продукти на стойност милиарди долари могат да бъдат изложени на риск.

Здрава екосистема = здрави хора

Здрава екосистема = здрави хора

70% от новопоявяващите се вирусни заболявания са възникнали, като са се разпространили от животни към хора. Предаването им се ускорява заради глобалната търговия с диви животни и обезлесяването.      
За Conservation International

Опазване и възстановяване на местообитанията на дивите животни по целия свят

Conservation International е международна организация, която с помощта на науката и работата на терен се бори да съхрани богатствата на природата. Екипите на организацията и техните партньори като Mastercard и Банка ДСК търсят иновативни решения и инвестират в преодоляване на климатичните промени и подпомагане на хабитати в риск в над 30 държави по света. Повече за организацията виж тук.

ЛИМИТИ ЗА ТРАНСАКЦИИ

Лимити по Общи условия

Максимална стойност
за договаряне на индивидуални лимити

Максимална стойност за еднократно увеличаване на лимити

24–часов лимит за теглене на суми в брой

1 000 
лева/валутна равностойност

5 000
лева/валутна равностойност

10 000 лева/валутна равностойност

Лимит на трансакция за услугата „кеш бек” в България

50 лева/валутна равностойност

- -

24-часов лимит за плащане при търговец

3 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойност

Общ 24–часов лимит

3 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойност

25 000 лева/валутна равностойност

Според стандартизираните критерии на IUCN видовете, изброени като критично застрашени, са изправени пред изключително висок риск от изчезване в дивата природа. Всички представени видове и подвидове са част от Червения списък на застрашените видове на IUCN, оценяващ риска от изчезване на видовете на глобално ниво, използвайки набор от количествени критерии и позовавайки се на експертни знания от цял свят. Списъкът включва 2 150 критично застрашени диви животни, сред които сухоземни, сладководни и морски видове.

Датата на изтичане на всяка карта съвпада с възможната дата на изчезване на животното, изобразено на нея. Така се изгражда осведоменост у потребителите и се предприемат стъпки към осигуряване на по-добро бъдеще за тези видове диви животни и местообитанията им.

Всички дарения, реализирани по Програмата, ще бъдат предоставени на Conservation International, за да подкрепят усилията им за опазване и възстановяване на местообитания в дивата природа, включително тези на критично застрашените видове. 

От 1 април 2022 Банка ДСК – най-големият картов издател в България –  издава във всички офиси, чрез онлайн банкиране ДСК Директ и Кол център дебитна карта Mastercard Wildlife Impact Card.Други продукти

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати