новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Стотици деца учиха и прилагаха правилата за движение по пътищата чрез забавление на новия „Безопасен град като хората“ във Варна

Вчера в Морската градина във Варна официално бе открит новият малък „Безопасен град като хората“, с който Банка ДСК помага на децата да усвояват правилата за движение по пътищата по интересен и забавен начин чрез игра. Стотици деца бяха участници в движението със своите колелета и тротинетки на новото цветно пространство в морската столица.

През целия ден малчуганите имаха възможност да учат основните правила на пътя чрез кратка презентация от служители на КАТ Варна, както и чрез специално направената от Банка ДСК игра на карти СТОП!. След придобитите нови знания за знаците и различните видове светофари, децата прилагаха наученото на новия цветен терен, където влизаха в различни роли – на пешеходец, на шофьор на кола или велосипедист.

Специални гости на откриването бяха кметът на Община Варна, г-н Иван Портних, както и управляващият директор „Клонова мрежа“ в Банка ДСК, г-н Димитър Иванов.

„Община Варна отдавна се фокусира върху безопасността в градски условия. Поздравления за екипа на Банка ДСК, който избра нашия град, защото общината е първата в България, която обръща внимание на ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността. Благодаря за партньорството!" – сподели г-н Портних.

“Войната по пътищата в България не е от вчера. Ние в Банка ДСК винаги сме вярвали, че бъдещето се гради в днешния ден. Вярваме, че добре обучените деца днес ще бъдат разумните възрастни утре. А за съжаление напоследък е очевидно, че имаме сериозна нужда от повече отговорни възрастни на пътя. Затова нашата инициатива „Град като хората“ се завръща за своето трето издание и тази година сътворихме „безопасен Град като хората“, с който целим да направим правилата за безопасно движение достъпни и интересни за малките деца. Защото те са най-уязвимите участници в уличното движение, но и именно те може да са носители на промяната към по-добро. Като компания – приятел на детето, банката от дълги години влага усилия и средства в грижата за подрастващите и тяхното развитие, образование, а вече и в информация за безопасността им.” – каза още Димитър Иванов.

Новото цветно пространство в морската столица е третият терен, който инициативата „Град като хората“ на банката преобразява в полза на обществото. Тази година по проекта работиха талантливите варненски артисти от Kalkan Agency.

Въпреки че фокусът бе върху децата и тяхната осведоменост за безопасността на пътя, от Дирекция Превенции на Община Варна се бяха погрижили и за родителите. Възрастните имаха възможност да сложат специални очила, които показват колко точно замъглен е погледът на шофьора след употреба на алкохол.

За още по-добра осведоменост на децата, Банка ДСК подготвя специален мини дигитален проект на вече изрисувания терен, който скоро ще бъде наличен на платформата за корпоративна социална отговорност на банката – Банка ДСК Помага. С този проект от финансовата институция искат да дадат възможност на училищата и детските градини да говорят на децата за безопасността на пътя отново по интересен и забавен начин. 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon