Интервюта
Николет Велева

Времето проверява решенията ни


Николет Велева – отговорна, красива млада дама, директор на дирекция „Проекти, анализи и администрация на бизнеса“. Тя и нейният екип подкрепят колегите на терен в ежедневните им бизнес предизвикателства в стоковото кредитиране или както е по-познато в Банка ДСК - POS-a. А какво друго разкрива тя за себе си, вижте в следващите редове.

1.    Опиши се с едно изречение
Не мисля, че мога да се събера в едно изречение, но ми хрумва да цитирам майка ми, която понякога ми казва: „Който не те познава, скъпо те плаща.“ И все се чудя какъв смисъл влага в това…

Николет Велева
2.    В какво се крие балансът между работата и личния живот?
Балансът се крие в това - и работата, и личният живот да са осмислени. Тогава сам се установява. А практически балансът се крие в често недоспиване. 😊

3.    Кога започна да пишеш твоята история в Банка ДСК?
Започнах в Банка ДСК през 2015 г. и година и половина по-късно си тръгнах съзнателно, за да отида на друго място. Не търсех целенасочено промяна, възможността изникна сама. Взех решението, защото нямаше причина да не приема - предлагаха ми по-добра позиция, по-добро възнаграждение и мястото беше по-близо до вкъщи. Още в самото начало, обаче, имаше няколко случки, дори не толкова значими, които ми помогнаха да осъзная, че не съм взела правилното решение. Признателна съм на всеки, който ми е дал шанс и ме е научил. Просто не всяко място е нашето място. Така, след по-малко от година, получих възможността да се върна в Банка ДСК. Много съм благодарна за тази възможност. Оцених, че тук чувствам принадлежност и се чувствам добре. Взех два ценни урока. Първият е, че човек винаги действа според текущите обстоятелства, за да постигне най-добрия резултат, но само времето проверява решенията ни. А вторият, че не трябва да си позволяваме да не се чувстваме добре на работното място.  Не съжалявам за решението си, оказа се ценен опит.

4.    Кога чувстваш удовлетворение?
Когато времето ми стигне. Когато готвенето ми се получи. Когато видя, че дрехата, която съм добавила в „Любими“, е намалена. Когато получа „Нямам коментари“ по предложение, което съгласуваме.

5.    Кои са силните ти страни?
Постоянство, прилежност, всеотдайност, последователност. Но все по-често си мисля дали е подходящо човек често да изтъква силните си страни. Понякога това може да има обратен ефект за самия него. Смятам, че стратегията е да осъзнаем и силните, и слабите си страни, да смекчаваме силните и да работим върху слабите, да се заобикаляме с хора, които ни балансират.

6.    Какво ти носи работата в Банка ДСК?
Работейки в Банка ДСК, уча ежедневно - да пиша, да анализирам, да приоритизирам, да общувам, да преценявам. Всъщност чувствам, че постепенно разширявам зоната си на комфорт. Но може би най-важното - работата тук ми дава чувство на принадлежност.

Още интервюта

Свържете се с екип „ПР и комуникации”