empty image

Новини от Банка ДСК

 • Банка ДСК връчи на Фондация „Светът на Мария“ наградата за „Проект на годината 2016“

  За 12-та поредна година Фондация „Лале“ отличи най-значимите проекти на неправителствени организации в социалната сфера
  На специална церемония, провела се в Литературен клуб „Перото“, бяха раздадени традиционните награди на Фондация „Лале“ за социални проекти, даващи граждански пример чрез значима промяна в средата, в която живеем.
  Директорът на дирекция „Комуникации и координация“ в Банка ДСК Камелия Величкова връчи награда на Фондация „Светът на Мария“ за реализацията на проекта „Трудова практика – обучения в трудови и социални умения за младежи с интелектуални затруднения“. „Причината да се спрем на този проект е изключителната воля на неговите организатори в него да бъдат включени младежи с намален интелектуален капацитет и да им бъде осигурен равен достъп до трудова дейност.

  Прочети повече
 • Петокласници от Люлин гостуваха на Банка ДСК в рамките на Европейската седмица на парите

  В рамките на Европейската седмица на парите (27-31 март 2017 г.) Банка ДСК организира посещение в банката на учениците от 5 клас на 96-то училище в ж. к. Люлин. С функциите и значението на парите през вековете, с банковото дело, работата и задачите на кредитните институции тийнейджърите бяха запознати от Иван Георгиев, директор на „Организационно развитие и обучение“. За банката и хората в нея разказа Главният изпълнителен директор Виолина Маринова, която покани петокласниците в своя кабинет. Те разгледаха новата сграда на централното управление на Банка ДСК, както и първата постройка на банката, обявена за архитектурен паметник.
  Децата участваха активно във викторината за парите и банките, задаваха много въпроси на участниците в срещата и накрая получиха награди за своята активност.

  Прочети повече
 • Започнаха тържествата по честване на 60-годишнината на Банка ДСК

  Тази година Банка ДСК празнува 60 години от своето създаване през 1951 г. като Държавна спестовна каса - единствената влогонабирателна и кредитна институция за населението.  През 1998 г. тя е преобразуване в търговска банка, а през 2003 г. става собственост на унгарската Банка ОТП.
  В края на месец август начало на тържествата по повод годишнината на най-старата кредитна институция в България  даде Регионален център Варна на Банката с четвъртото издание на единствената по рода си ветроходна регата Match Race Melges 24. Регатата, която  се проведе в акваторията на Варненския залив, се осъществи и с подкрепата на «Частно банкиране» на Банка ДСК.

  Прочети повече
 • Отвориха нов център за частно банкиране - в. Кеш

  Това е най-модерната сграда на финансовата институция, където се помещават Регионален център "София-запад", Софийският корпоративен център и Направление "Корпоративно банкиране". Банка ДСК е разработила стратегия за частно банкиране, която ще изучава нуждите на първокласните си клиенти, за да доразвива предлаганите продукти. Ще се предлагат индивидуални решения, като се наблегне на персонално отношение към клиентите от страна на специално обучени референти. Изцяло ремонтирана и обновена, сградата пресъздава визията на собственика ОТП Банк за модерно банково обслужване и възпроизвежда корпоративните стандарти за пространствена организация на сградите, напомниха от най-голямата банка у нас.

  Прочети повече
 • ОТП реинвестира 250 млн. лв. в Банка ДСК - в. Дневник

  Унгарската ОТП реинвестира цялата печалба на Банка ДСК в развитието на кредитната институция, като размерът на цялата инвестиция от приватизацията насам възлиза на 250 млн. лева. Това съобщиха от най-голямата българска банка, която отбелязва днес Деня на спестовността. ОТП е 100% собственик на ДСК, след като плати за пълния пакет акции през 2003 г. 311.1 млн. евро.
  Печалбата на ДСК за миналата година бе в размер на над 70 млн. лв., а към полугодието тя е около 60 млн. лв. Една от инвестициите е в обновената сграда на регионален център София-запад и в първия офис за обслужване на клиенти на частното банкиране. "Скоро ще въведем платформа за интегрирани електронни канали, която ще позволи на клиентите достъп до техните сметки по всяко време и от всяко място - чрез клоновата мрежа, банкоматите, по телефон или интернет.

  Прочети повече
 • Шефът на ДСК получи унгарска награда - в. Марица

  Главният изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК Виолина Маринова бе удостоена с наградата „Андраш фай" за особени заслуги в работата си. Маринова е заслужила наградата с личния си принос за финансовите успехи на банката и за организационната и ръководната консолидация на институцията. Маринова получи приза по повод световния ден на спестовността, които беше отбелязан на 5 ноември т.г. в Будапеща. Наградата връчи д-р Шандор Чани, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ОТП. през 1984 г. тя става учредител на поименната награда в памет на Андраш Фай. той е създател на предшественика на Банка ОТП - Първа Пощенска национална спестовна каса, която е започнала да функционира още през 1840 г.

  Прочети повече
 • ДСК подготвя още един договорен фонд - в. Пари

  ДСК подготвя още един договорен фонд, по-рисков, чийто капитал ще бъде инвестиран основно в акции на български и чужди компании, заяви за в. ПАРИ Петко Кръстев, изпълнителен директор на управляващото дружество - ДЦК Управление на активи. В края на миналата седмица дружеството е подало документи до Комисията за финансов надзор. Преди няколко месеца комисията разреши на дружеството да организира дялове на два фонда - единият нискорисков, а другият балансиран. Набраният капитал от продажбата на дялове на фонда ДСК Стандарт ще бъде инвестиран, както следва в български ДЦК и банкови депозити /95% от активите/, в родни ипотечни облигации, емитирани от банките /до 40%/ и в корпоративни облигации /20%/.

  Прочети повече
 • Виолина Маринова: Има опасност кредитирането изцяло да излезе от банковата система - в. Банкер

  Виолина Маринова е председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Банка ДСК". Родена е през 1953 г. в София. Завършила е „финанси и кредит" във ВФСИ „Д. Ценов", Свищов, през 1977година. Има над 30 години опит в банковото дело, кариерата й преминава изцяло в „Банка ДСК". Започва работа през 1971 г. като счетоводител в клон ДСК-2, а по-късно е негов главен директор. Заместник-председател е на управителния съвет на банката и неин изпълнителен директор от 1996 до 2001 година. До 2004 г. е член на УС и изпълнителен директор, а от май 2004 г. е началник на Управление „Вътрешен контрол и одит". С решение на надзорния съвет от 29 ноември 2004 г.

  Прочети повече
 • Банков сайт стана част от корпоративен дизайн – в. КЕШ

  Банка ДСК обнови сайта си, който е част от корпоративния дизайн на ОТП, съобщи Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на финансовата институция.
  "Сайтът е устроен така, че всеки трябва да се идентифицира към коя целева група принадлежи и да открие своята секция и да се ориентира в продуктите и услугите. Дизайнът и съдържанието на сайта са ориентирани към младите хора. Страницата има отделна секция "Тийн финанси". Ще имаме онлайн игри, съвети как да се пазарува, как могат да се спестяват пари", обясни Маринова.
  Тя посочи, че на банката є предстои въвеждането на съвременна интегрирана платформа за електронно банкиране, чрез която клиентите ще могат от всяко място и по всяко време да имат достъп до сметките си - по интернет, по телефона, през банкомат.

  Прочети повече
 • Виолина Маринова: Стратегията на банката е насочена към модернизация и към младите хора – Агенция Фокус

  Главният изпълнителен директор на банка ДСК Виолина Маринова бе удостоена с престижната награда " Андраш Фай " за приноса й в банковото дело. За големия приз, за обновения клон на ДСК в София и за предлаганите нови услуги от банката с Виолина Маринова разговаря репортерката на Агенция "Фокус" Мартина Бозукова.

  Прочети повече

Последни новини

Свържете се с нас

010

Запазете час

за консултация

Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати