новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Българска следа в успеха на най-голямата унгарска банка - в. Пари

Благодарение на инвестициите на OTP Bаnk в Източна Европа най-голямата унгарска банка е увеличила приходите си с 10.2% за деветмесечието в сравнение със 7.3%, регистрирани година по-рано.
Добрите финансови показатели на OTP са благодарение на инвестицията й в България - Банка ДСК, заради което и Виолина Маринова, изпълнителен директор на ДСК, получи от унгарците в началото на месеца приз за най-успешното дружество на OTP.
За третото тримесечие най-големият унгарски трезор отчете близо 5% спад на печалбата. Въпреки това обаче анализаторите на Bloomberg препоръчват покупката на акции на банката заради мащабното й навлизане в Източна Европа. От началото на годината акциите на OTP са поскъпнали с близо 30% на фона на 40-процентния спад на водещия индекс на унгарската борса BUX.
Освен у нас OTP е инвестирала 850 млн. USD в Хърватия, Румъния и Словакия. Нетните приходи на банката от представителствата й в тези страни са нараснали с 57% за първите девет месеца. Навлизането на унгарците в региона продължава с пълна сила, след като стана ясно, че те ще наддават за петата по големина банка в Украйна - UkrSibbank. Според щатската инвестиционна банка Morgan Stanley OTP Bаnk ще платят около 1 млрд. EUR.
Досега след приватизацията на Банка ДСК през 2003 г. OTP Bank е инвестирала 250 млн. лв. Според петгодишната й инвестиционна стратегия в българския трезор ще бъдат инвестирани общо 600 млн. лв. Очаква се активите на Банка ДСК в края на 2005 г. да надминат 4.4 млрд. лв., нараствайки с 85% в сравнение с 2003 г.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon