новини
Новини и уведомления
News image

Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК: Не очаквам спестяванията да бъдат пренасочени от депозити към други инструменти

Независимо как ще се развият събитията през 2013 г., аз не очаквам хората да си развалят банковите депозити и да пренасочат спестяванията си в други инвестиции. За да инвестират в нещо друго - било то акции, недвижимости или злато, те би трябвало да са достатъчно инвестиционно грамотни, да разполагат с нужната информация и да преценят съответния риск. Лихвите по депозитите в момента не са много високи и вече има данък от 10%) върху тях, но срещу това стои много нисък риск - почти никакъв. Що се касае до това дали лихвите в еврозоната ще продължат да падат през 2013 г., това ще зависи вече от индивидуалното решение на всяка една банка.
Същото важи и за държавните ценни книжа. Независимо от това, че тяхната доходност през последната година непрекъснато пада, този инструмент носи предвидим доход при много нисък риск и затова е предпочитан и от банки, и от пенсионни фондове.

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon