новини
Новини и уведомления
News image

Виртуалният чек на ДСК е победител в BAIT Awards 2015

Услугата "Виртуален чек" на Банка ДСК, разработена от Мусала Софт, спечели първо място в категория E-business на наградите на Българска асоциация по информационни технологии – BAIT Awards 2015. Наградите бяха връчени на специална церемония в Sofia Tech Park в присъствието на Президента на Република България Росен Плевнелиев, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика, представители на ИТ бизнеса, управленската власт, Start up компании и др.

Проектът на иновативната услуга "Виртуален чек" е предложен и реализиран в рамките на стартиралата през 2015 г. инициатива за дигитална трансформация на Банка ДСК.
"За да е конкурентна всяка компания, тя трябва да е адекватна не само на времето и процесите, но и на очакванията за развитието на съответния сектор в бъдеще. А бъдещето на банковия сектор – това е банковата дигитализация, очакванията на специалистите са след 10 години 80% от процесите в банките да са дигитални. Ето защо в стремежа да заемем проактивна позиция, ръководството на Банката взе решение за провеждане на вътрешнобанков конкурс "Идеи за дигитална трансформация на Банка ДСК"", заяви Юрий Генов, изпълнителен директор и ръководител направление "ИТ и операции" на Банката.
Конкурсът има за цел да стимулира творческия потенциал на служителите в Банка ДСК и да провокира генерирането на иновативни проектни идеи за дигитализация във всички възможни области на банковата дейност – продукти, услуги, процеси, обслужване.
"Щастливи сме от дългогодишното партньорство с Банка ДСК, която е важен клиент на Мусала Софт в банковия сектор. В компанията разчитаме на иновации във вътрешните процеси, в технологиите, в отношенията с нашите служители. Иновационни сме и в работата с клиентите ни и се радвам, че по този начин допринасяме за това, те да бъдат първенци" – сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт, по време на награждаването.
Разработката "Виртуален чек", реализирана със софтуерен партньор Мусала Софт, предоставя възможност на клиентите на Банка ДСК да осъществят паричен превод между физически лица. Необходимо е изпращачът да бъде клиент с активен профил в електронното банкиране ДСК Директ. Получателят може да бъде всеки, дори лице, което няма банкова сметка в националната банкова система. Реалното получаване на сума от получателя ще се извърша в клон на Банка ДСК, а на следващ етап от реализацията на проекта ще бъде възможно и изтеглянето на сумата на банкомат на банката.
При издаване на виртуален чек, услугата генерира код и чек с уникален за системата номер, който се изпраща на получателя чрез SMS. Получателят на виртуалният чек може да посети всеки клон на банката, за да осчетоводи своя чек. За целта, трябва да предостави на служител в офис на банката трите си имена и кода, който му е бил предоставен заедно с виртуалния чек.
По този ефективен начин за броени минути можете да получите сума от 10 лв. до 400 лв. в почти всяка една точка на страната, дори и да нямате разкрита банкова сметка. Предвидена е възможност в ДСК Директ във всеки един момент преди изтеглянето на сумата от страна на получателя, изпращачът да има възможност да откаже чека.
Иновативното решение "Виртуален чек" на Банка ДСК комбинира клиентски нагласи, базирани на няколко банкови и небанкови продукти, като получаване на малки суми в брой – чрез мобилен телефон вместо с дебитна карта; експресен паричен превод от тип-а MoneyGram/Western Union, но осъществен в банковия салон; стандартен хартиен чек, изплащан на приносителя, но в случая без хартия.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon