новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ДСК и ОББ взеха приза банка на 2005 г.

Биляна ВАЧЕВА
Призьорите в другите четири категории са ТБ Алианц, Булбанк, Пощенска банка и отново банка ДСК
Тази година в. Пари връчи две награди Банка на годината - на Банка ДСК и ОББ, заяви Валери Димитров, председател на Сметната палата и председател на организационния комитет. След трескаво и напрегнато обсъждане комитетът по връчването на наградите все пак реши да даде два приза. Тези награди са отражение на процесите, които текат в банковата система, каза за в. Пари Валери Димитров.
За четвърта поредна година наградата беше връчена лично от президента Георги Първанов на тържествена церемония в Гранд хотел София вчера късно вечерта.
Отличените
Банка ДСК освен голямата награда получава и приза за пазарен дял, наградата за динамика отива при ТБ- Алианц, а за ефективност - при Булбанк. Специалната награда на клиента, която се определя на базата на гласуване на фирми и читатели в сайта на в. Пари, получи Пощенска банка.
Конкуренция
В класирането участваха всички трезори, които присъстват у нас, без клоновете на чуждите банки. Резултатите са въз основа на финансовите отчети на банките, качени в сайта на БНБ. Банка ДСК за втора поредна година отнася голямата награда. Тя стана Банка на годината и за 2004 г. Булбанк също беше един от призьорите миналата година, тогава тя получи две награди - за пазарен дял и за ефективност, а Прокредит Банк - за динамика и развитие. Наградата на клиента обаче отиде при Райфайзенбанк.
Полъх
Засега единствено в банковия сектор се усеща най-силно европейският полъх и това не е заради факта, че повечето собственици на родни трезори са големи банкови групи от Европа, а защото предлагат все повече услуги, за които преди няколко години само бяхме чували.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon