новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Клиентите определиха най-добрата банка

Петя Емилова
Банка ДСК получи наградата "Клиент на годината 2005" на първата годишна среща на потребителите на SPSS в България, съобщиха от финансовата институция, ръководена от Виолина Маринова.
Дейността на банката е модел за практическото приложение на SPSS при изграждането на модели за оценка на кредитния риск, стана ясно на годишната среща на потребителите на SPSS в България, организирана от фирма "Инфогард".
Най-активният потребител на статистическия софтуерен продукт SPSS е Дирекция "Системи за оценка на клиентския риск" в кредитната институция, създадена в началото на 2005 г.
С помощта на SPSS екипът на дирекцията допринася за оптимизирането на кредитния процес в Банка ДСК, като внедри изградените статистически модели за оценка на кредитния риск на клиентите по сегментите граждани, малки и средни предприятия и корпоративни фирми в кредитния портфейл, е оценката на специалистите.
Изграждането на моделите, тяхното валидиране и реално внедряване в кредитния процес отговарят на изискванията на стандартите за капиталова адекватност "Базел II", едно значително предизвикателство пред банковата система, с което Банка ДСК се справя успешно с помощта на софтуерния продукт SPSS.
Наградата "Клиент на годината" се връчва на екипа на Банка ДСК като признание за професионалното израстване при решаването на практическите задачи през изминалата, 2005 година чрез активното използване на продукта SPSS, каза Ренета Евтимова, търговски директор на "Инфогард", при връчването на наградата.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon