новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Отличиха банките на 2010 г.

Банка ДСК, Societe Generale Експресбанк и УниКредит Булбанк грабнаха призовете на вестник "Пари"
Банка ДСК спечели специалната награда на в. "Пари" - Банка на 2010 г., съобщиха от пресофиса на българския бизнес ежедневник.
Societe Generale Експресбанк бе отличена като най-добра банка в корпоративното банкиране, а УниКредит Булбанк получи приза за най-добра в банкиране на дребно.
Ежегодните банкови награди на в.“Пари” са традиционно и очаквано събитие за българската банкова и финансова общност. Конкурсът се проведе за 14-а година. През 2011 г. класацията е с методология, изготвена от инвестиционната компания Ориенс.
„Последните години показаха колко са важни инвестициите за ръста на икономиките в Централна и Източна Европа. Затова, Банковата класация на в. "Пари" цели да отличи банките, които най-успешно и ефективно разпределят ограничените капиталови ресурси в България. Отвъд тази цел е и нашето желание да провокираме професионална дискусия за моментното състояние и бъдещите перспективи пред този ключов за страната ни сектор”, сподели Виктор Димитров, инвестиционен мениджър в „Ориенс“.
В основата на банковата класация е солидната методология, като в процеса на оценяване активно са ангажирани и самите банки. Методологията следва принципа, че полза има единствено от класации, които са обективни и се основават на прозрачни и предвидими критерии. Те съчетават финансови показатели, пазарна позиция, управление на риска, отчитайки и приноса на банките към развитието на бизнеса и обществото в България. За пръв път банките участват в класацията активно - чрез попълване на детайлни въпросници.
Без да блести, Банка ДСК се класира първа в специалната категория като една от най-стабилните банки в България през 2010 г. Общото представяне на победителя Банка ДСК илюстрира трудния баланс между агресивната кредитна експанзия и здравословното състояние на банковия сектор, обясняват от „Ориенс“.
Банките трябва да се насочат към развитието на селското стопанство, на европейските програми и леката промишленост, смята Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Според нея бъдещето е в електронните разплащания и интернет банкирането.
На церемонията по награждаване в Хилтън се събраха уважавани представители на банковия и финансов сектор, изпълнителни директори на големи компании, посланици и политици. Почетен гост на събитието беше Иван Искров, управител на БНБ.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon