новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Приложението „Виртуален чек" на Банка ДСК, ИС на НЗОК и Община Бургас бяха сред отличените в петото издание на конкурса „Наградите на БАЙТ"

Владимир ВЛАДКОВ

Бисерка Йовчева, преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" и ръководител на Школа по математика и информатика А&Б - Шумен, получи специалната награда за значим принос от тазгодишното пето издание на конкурса „Наградите на БАЙТ 2015". Отличието й бе връчено от президента Росен Плевнелиев на официална церемония в София Тех Парк. Журито на конкурса определи още 11 награди в категориите публична администрация (държавна - ИС на НЗОК и общинска - община Бургас), Бизнес иновативност (MammothDB за проекта iRate), STARTUP компания (Алтерко Роботикс, разработила детския часовник MyKi с GSM и GPS ), е-бизнес (Банка ДСК заради приложението „Виртуален чек"), Мобилни решения (Мобайл Системс заради мобилната версия на електронния речник Oxford Dictionary of English) и Развлекателен софтуер (Хемимонт Геймс, разработила екшън RPG играта Виктор Вран). Образователната награда на БАЙТ за 2015 г. спечели Враца Софтуер Общество, организиращо редица безплатни ИТ курсове и събития в града, включително 9-месечен обучителен курс за 60 курсисти, от които 10 вече са си намерили работа във Враца (8 курсисти) и София (2 курсисти), а две фирми - BGO Software и First Online Solutions вече имат присъствие във Враца и предлагат възможност за професионална реализация на курсистите. Студентската награда бе връчена на Клуба по информационни и комуникационни технологии ( ИКТ клуб) към ТУ -София заради проекта за „умна ръкавица", наречен Valkyrie (Валкирия). Журналистическа награда бе дадена на Татяна Петрова Величкова-Маринова, водеща на предаването "Преди всички" на програма „Хоризонт" по БНР, а в категория „Корпоративна и социална отговорност" бе връчена една поощрителна награда на младата пловдивска фирма Програмиста, която само за 2,5 г. се разраства от 3 до 140 служители. Преди години оценявахме 34 кандидатури в 6 категории, а тази година на журито бе много трудно, тъй като във всички категории имаше много кандидатури, разнопосочно силни. В някои категории сравнявахме несравними неща, за да изберем най-добрите, каза Петър Иванов, председател на УС на БАИТ и председател на журито за конкурса.


В категория „Е-бизнес" отличието тази година е за Банка ДСК и нейния „Виртуален чек". Наградата бе връчена от проф. Николай Денков, зам.-министър на образованието и науката. Услугата дава възможност на клиентите на банката да осъществят паричен превод между физически лица, като изпращачът трябва да е клиент с активен профил в електронното банкиране DSK Direct, а получателят може да бъде всеки, дори лице без банкова сметка в националната банкова система.
Реалното получаване на сума от получателя се извършва в клон на Банка ДСК, а на следващ етап ще бъде възможно и изтеглянето на сумата от банкомат на банката. При издаване на виртуален чек услугата генерира код и чек с уникален за системата номер, който се изпраща на получателя чрез SMS. Получателят на виртуалния чек може да осчетоводи своя чек във всеки клон на банката, представяйки на служител в клона трите си имена и кодът, предоставен заедно с виртуалния чек. „По този ефективен начин за броени минути можете да получите сума от 10 лв. до 400лв. в почти всяка една точка на страната, дори и да нямате разкрита банкова сметка. Предвидена е възможност в DSK Direct във всеки един момент преди изтеглянето на сумата от страна на получателя, изпращачът да има възможност да откаже чека.

Материалът е публикуван със съкращения

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon