новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Пускат приложение за изпращане на парични преводи чрез смартфон

 

Иновативна международна услуга на Банка ДСК и MoneyGram ще позволява на притежателите на разплащателна сметка в банката да извършват парични преводи чрез мобилното си устройство, предаде репортер на Economic.bg.
Новата услуга ще се таксува в зависимост от тарифите на държавите, между които се правят преводите и ще позволява транзакции 24 часа в денонощието, директно и по тяхната банкова сметка.
Чрез приложението потребителите в чужбина ще могат да превеждат пари само за няколко минути. Клиентите на ДСК ще могат да правят парични преводи от разплащателната си сметка към агенти на MoneyGram по света.
DSK MoneyGram предоставя и възможност на клиентите да пресметнат дължимите такси между съответните дестинации, да намират адреси и агенти на MoneyGram в различните държави , региони и градове по света, както и да проследяват историята на получените и изпратените от тях парични преводи.
България е един от най-големите получатели на парични преводи в Европа. По данни на Световната банка паричните преводи от чужбина за 2014 г. се равняват на 1,7 млрд. долара. Най-активни коридори за преводи към страната са Турция (830 млн. за 2014 г.), Испания ($198 млн.), Германия ($113 млн.), САЩ ($97 млн.), Великобритания ($74 млн.), Италия ($72 млн.) и Гърция ($68 млн.).

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon