новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Световният ден на спестовността отпразнува Банка ДСК в Плевен


Ваня КЮРЧЕВА

Световният ден на спестовността се отбелязва в последния ден на октомври по решение на Световния конгрес на спестовните каси от октомври 1924 г. Чества се обикновено в последната неделя на месец октомври. Отбелязването му е свързано със Световния ден на спестовността. На 31 октомври 1924 г. в Милано е основан Световният съвет на спестовните каси.
В България се отбелязва след създаването на Държавната спестовна каса през 1951 г. (днешната Банка ДСК, която също е член на организацията).
Детелина Николова, регионален мениджър на Банка ДСК, сподели, че банката държи 1/4 от депозитите на държавата, над 1/2 от левовите спестявания на населението. И това е достатъчно основание Банка ДСК да празнува Световния ден на спестовността. Обикновено празнуваме в последната седмица на октомври или в първата на ноември, разказва Детелина Николова. “Но тъй като нашият регион обхваща пет области, ние си разпределихме по места празненствата. С тържеството в Плевен приключваме отбелязването на Световния ден на спестовността за регионалния център на Банка ДСК”, допълни г-жа Николова час преди началото на празничния коктейл в Плевен снощи.
На 6 ноември на ниво централа банката организира пищен купон по повод деня на спестовността. На това тържество са били наградени най-добрите служители от системата. “Награди получиха 22-ма служители - най-добри продавачи на продукти, спестовни влогове и депозити. В нашия регионален център имаме трима служители, които бяха наградени. Това са Елеонора Ненова, Йорданка Пъшева и Лидия Йорданова”, научихме още в разговора с Детелина Николова.
Задаваме въпрос: В сегашната икономическа нестабилност запазил ли е българинът афинитета си към спестовността? “Българинът винаги е бил спестовен човек. И колкото и да звучи може би учудващо за някои, спестовността на българина и сега върви нагоре, тоест той става още по-спестовен. Българинът все още събира “бели пари за черни дни”, колкото и да звучи невероятно”, каза г-жа Николова.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon