новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Финансистите обръщат поглед към имотите - в. Строителство градът

 

Недвижимите имоти и строителството стават все по-важни за финансовата сектор в стремежа на компаниите да предложат разнообразие от кредитни и инвестиционни продукти. Над 30 от тях се събраха на първото в София финансово изложение, чиято цел беше да запознае потенциалните крайни клиенти с възможностите, които им предлагат финансовите институции: от най-популярните услуги като кредити и депозити до участие в инвестиционни дружества или договорни фондове.
“Идеята е да се представи палитрата от услуги във финансовия сектор към момента”, каза председателят на сдружение “Български икономически форум” и организатор на изложението "Финанси за всеки" Георги Табаков. Неговата амбиция е проявата да стане ежегодна и да се провежда винаги в седмицата преди Никулден. Основание за това Табаков вижда във факта, че в столицата са разположени централите на повечето финансови институции в страната.
“Има място за него, защото София е финансовият център на страната”, каза председателят на икономическия форум, който организира и едноименното събитие, което събира бизнесмени и държавни ръководители от региона на Югоизточна Европа.
Освен чрез щандове, на които посетителите можеха да се запознаят с продуктите и услугите, които предлагат финансовите институции, някои от тях се включиха и в семинарна програма, в която представяха както на специалистите, така и пред широката публика свои специализирани продукти. Част от нея бяха възможностите, които Обединена българска банка (част от NBG Group) предлага на агенциите за недвижими имоти и строителните предприемачи за финансиране на строителство и сделки. Банка ДСК пък представи проектното финансиране, организирано за строителството на “Мол София”, първия съвременен търговски и развлекателен комплекс в България.
Изложението беше доминирано най-вече от банки и финансови инвестиционни компании, като присъстваха и по няколко застрахователни и пенсионноосигурителни дружества, както и специализирани фондове за недвижими имоти (дружества със специална инвестиционна цел по българското законодателство).

Автор: Деян ТОДОРОВ


 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon