новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Фондация "Банки Инвестиции Пари" публикува годишната си класация за най-добрите финансови институции в България

Кои са най-добрите банки у нас?
Най-добрата банка в България за 2012 г. е ДСК.
Това показва годишната класация на фондация "Банки Инвестиции Пари", разработена от Българската агенция за кредитен рейтинг.
ДСК се изкачва до върха на класацията след като е била на четвърто място миналата година.
Годишната класация на "Банки Инвестиции Пари" е основана единствено на финансовите показатели на банките, обясняват авторите й.
Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя за банките, сред които възвращаемостта и ликвидността на активите, съотношението между собствен капитал към средния размер на активите, динамиката на привлечените депозити за оценяваната година, делът на депозитите на граждани в общите депозити и други.
Втора в класирането е "Уникредит Булбанк", която миналата година е била на първо място. Следва я "Банка Пиреос", която се изкачва с четири позиции от миналата година.
На четвърто място е "Корпоративна търговска банка" (КТБ), която през 2011 г. е била на трето място.
Пета е "Ти Би Ай Банк", която влиза в топ 10, изкачвайки се от 21-вото място през 2011.
На шесто място е "Сосиете Женерал Експресбанк", на седмо - "Централна кооперативна банка" (ЦКБ), а на осмо - "Пощенска банка" (Юробанк България).
Първа инвестиционна банка запазва деветото си място от миналата година.
Топ 10 на банките у нас според фондация "Банки Инвестиции Пари" се допълва от "Прокредит банк". Според авторите на класацията най-бързо развиващата се банка у нас е "Корпоративна търговска банка" (КТБ).
В класирането на най-бързо развиващите се финансови институции втора е "'Първа инвестиционна банка", а трета - "Ти Би Ай Банк".
Най-печелившата банка за 2012 г. е ДСК. На второ място по печалби е "Прокредит банк", а на трето "Уникредит Булбанк".
Най-добре управляваната банка в страната е "Ти Би Ай Банк", която се изкачва до първото място по този показател от 17-то място миналата година. Второ място заема "Уникредит Булбанк", която миналата година е била първа в това класиране, а трето - "Банка ДСК".

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon