новини
Новини и уведомления
News image

Фондовете на ДСК с близо 13% дял

Активите на трите фонда са се увеличили със 17.25 млн. лв. за два месеца
Общо 28.46 млн. лв. са активите, управлявани от договорните фондове на ДСК Управление на активи, в края на октомври в сравнение с 11.21 млн. лв., набрани до края август. Пазарният дял достига 12.90%, което ни поставя сред лидерите на пазара на колективните инвестиционни схеми, коментира за в. Пари Петко Кръстев, изпълнителен директор на ДСК Управление на активи.
Резултат
Доходността на високорисковия фонд ДСК Растеж достига 43.73% на годишна база и 27.44% за периода от март до октомври тази година. Реализираната доходност от балансирания договорен фонд е 24.42% на годишна база, а тази, постигната от фонда, инвестиращ в облигации ДСК Стандарт, възлиза на 5.46% на годишна база.
Доходност
Постигнатата доходност от нашите договорни фондове ни поставя сред лидерите на пазара на колективните инвестиционни схеми и по този показател, заяви Кръстев. Управляващото дружество скоро ще пусне на пазара и два чужди фонда, допълни той. В момента се работи активно за получаването на разрешение и дистрибуцията на унгарските взаимни фондове ОТП Централноевропейски фонд в акции и ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете.
***
Решение
Дейността на ОТП Централноевропейски фонд в акции ще бъде фокусирана в книжа, търгуващи се на борсите в Централна и източна европа.
ОТП Международен фонд в акции Ю Би Ес Фонд на фондовете е първият у нас от типа "фонд от фондове".

 

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon