новини
Новини и уведомления
News image

Шандор Чани: ОТР е най-доволна от българската ДСК

 От своите чуждестранни активи групата ОТP е най-доволна от българските и руските си банки, заяви президентът на унгарската финансова група Шандор Чани в интервю за "Ведомости".
"От чуждестранните си дъщерни банки най-много сме доволни от нашите руски и български банки. Те ни помогнаха да запазим доходността си, ние нямахме никакъв проблем с тяхната ликвидност", заяви той. В България ОТР е собственик на ДСК.
"В Русия, България, Украйна и Черна гора, където нашите дъщерни банки имат добър пазарен дял ние се стремим да запазим и увеличим своите позиции. А в Румъния, Сърбия, Хърватия и Словакия, където нашият дял е малък, ние постоянно обсъждаме възможността за нови придобивки", каза Чани, който е президент на най-голямата банка в бившите социалистически страни без Русия. Той е президент на ОТР от 1992 г. и притежава в нея пакет от 0,096%, оценяван на 8,6 милиона долара. Капитализацията на ОТР е 9,16 милиарда долара. Основните акционери са: унгарската МОЛ – 8,7%, семейство Рахимкулов – 9,01%, Groupama – 8,43%.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon