новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Ще теглим кредити и през банкомати

Банка ДСК планира нови услуги за клиентите си
Банка ДСК планира да отпуска кредити и през мрежата си от банкомати. Това стана ясно на приключилото вчера общо събрание на собственика на трезора - унгарската ОТП, което се проведе в унгарската столица Будапеща. Най-вероятно вместо досегашните банкомати ще бъдат пуснати електронни киоски, подобно на телефонни кабини, в които сензорни екрани ще работят с докосване. Така ще се разшири кръгът от услуги, които се предлагат от машините.
Според експерти от банката трезорът смята да развие електронна система, която да позволи през банкоматите да се извършват и други услуги освен теглене на пари и плащане на битови сметки. Най-вероятно през машините ще се подават искания за отпускане на кредити, ще се уговарят дати и часове за посещение на кредитен инспектор, ще се следи за наличността по заема.
Трезорът възнамерява да засили и предлагането на ипотечни заеми чрез агенциите за недвижими имоти, с които работи. Това означава, че клиентите ще могат да получат професионална консултация за възможните кредитни линии.
Амбициите на унгарските собственици са през 2006 г. балансовото число на банката да достигне 2,7 млрд. евро. Това е с около 600 млн. евро повече от 2005 г. Заемите би трябвало да се увеличат до 1,7 млрд. евро. Депозитите пък трябва да скочат с 29% в края на изминалата година. Печалбата след облагане с данъци ще достигне 77 млн. евро, очакват отОТП. Стова банката ще достигне 26% пазарен дял при депозитите, 11 % при фирмените депозити. Кредитите за фирми пък би трябвало да достигнат 9% пазарен дял.
Автор: Николай СТОЯНОВ

 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon