новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

“ДСК-Родина” взе лиценз за професионален фонд

Пенсионноосигурителна компания “ДСК-Родина”АД получи разрешение за управление на доброволен пенсионен фонд по професионални схеми, съобщиха от компанията, чийто основен акционер е Банка ДСК, управлявана от Виолина Маринова.
Възможността за управление на фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми съществува от началото на тази година. От новия фонд ще могат да се възползват най-вече работодателите, които ще могат да правят вноски за допълнителна пенсия на своите работници и служители. За тази цел ще е необходимо да бъде постигната колективна договореност между работодателя и служителите, обясниха от компанията.
Осигуряването в доброволен пенсионен фонд се утвърди като уникален финансов продукт. При него едновременно се ползват данъчни облекчения, вноските се натрупват по лични сметки на осигурените лица, ежедневно се начислява доход върху парите на осигурените, има ежедневна информация за състоянието на натрупаните средства и осигурените лица имат висока степен на свобода на управление на собствените средства. През последните години доброволните фондове разпределят висока доходност. Само за последните дванадесет месеца те успяват да разпределят средно между 10-20%. Когато натрупаните средства са от лични вноски, тяхното ползване е възможно по всяко едно време, казаха още от пенсионноосигурителната компания.
Освен вноските за сметка на работодател, в доброволните фондове се внасят и вноски за сметка на осигурените лица. От фондовете отбелязват, че има повишен интерес от клиенти с високи вноски - от порядъка на 50 000 - 150 000 лв. Друга причина за повишения интерес, е че осигурителните услуги се предоставят при ниски разходи. Таксите на дружествата са ограничени по закон и са ниски по размер.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon