новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

6 оферти SMS известия от банки

Иван ДИНКОВ
 
Измамите с кредитни карти са едно от най-модерните престъпления не само за България, но и за целия съвременен свят.
Банките контрират измамниците с незабавни SMS известия за всяка извършена транзакция с картата. В информацията, която получава клиента, обикновено са включени дата, час и място на сделката. Информацията е изключително полезна, тъй като са възможни злоупотреби в Интернет без измамниците физически да използват картата на клиента. Освен застраховка срещу злоупотреби услугата SMS известие дава възможност за следене в реално време на движението на средства по сметката на клиента и за контрол на плащанията. Обикновено трезорите предлагат на клиентите си да блокират определена сума, с която да се заплащат SMS-ите. Услугата се предлага както за държателите на кредитни, така и на дебитни банкови карти.

Банка ДСК
Банка ДСК предлага SMS услуги за известия за платени сметки, преводи на заплати, използване на банковата карта. На обявен от клиента номер на мобилен телефон от системата на Мобилтел или Глобул, се получава SMS съобщение изпратено от банката.
Може да се проверява наличност по сметка; плащане на комунална услуга; неплатена комунална услуга - известие се получава, когато не е платена заявена услуга, поради липса средства по сметката; кард контрол -при всяка финансова операция с карта на клиента, банката ще уведомява незабавно.
Цената на едно SMS съобщение е 0,15 лв. Включването на услугите е безплатно. Услугата е част от пакета ДСК Директ.
+ Клиентът получава информация за битовите си сметки.
- Услугата е част от пакет от услуги.

Текст под снимка
SMS-известията са най-добрият начин да се застраховате срещу злоупотреба с вашата карта.

Материалът е публикуван със съкращения

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon