новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTП Частно банкиране диверсифицира портфейла си с нови международни фондове

Лидерът на пазара на частното банкиране в Унгария - OTП Частно банкиране - разширява настоящата си гама от предлагани продукти с включването на нови инвестиционни инструменти, като с това цели да даде възможност на клиентите си да капитализират възможностите, предлагани от международните капиталови пазари.

Финансова група ОТП започва да развива частно банкиране през 1995 г. Доказателство за успеха дотук са удвоените от 2002 г. насам управлявани от дружеството активи и почти удвоеният брой на клиентите. В резултат на това ОТП Частно банкиране се превръща в лидер на пазара с дял от почти 35%. В момента дружеството управлява активите на 12 700 клиенти на стойност от около 400 милиарда унгарски форинта.

Като следваща стъпка в стратегията за развитие на дружеството, ОТП Частно банкиране в качеството си на стратегически дистрибутор на БлакРок Мерил Линч Инвестмънт в Унгария обявява стартирането през месец май тази година на продажбата на 58 инвестиционни фонда БлакРок в Унгария. Тези 58 нови фонда, заедно с вече търгуваните и собствени инвестиционни продукти на ОТП Груп, ще диверсифицират значително инвестиционния портфейл на компанията. Така, по отношение на оценка на риска клиентите на ОТП Частно банкиране могат да поемат във всяка посока и да имат инвестиционни позиции  дори в най-екзотичните региони и индустрии.

С управляваните активи на стойност от 1,154 трилиона щатски долара към 31 март 2007 г. компанията БлакРок е една от най-големите в света в областта на управлението на фондове. Компанията, чиято централа се намира в Ню Йорк, има 36 офиса в 18 страни и около 5000 служители, с помощта на които осигурява услуги свързани с управлението на активи на институции и частни лица в целия свят, като най-значително присъствие има в САЩ, Европа, Азия, Австралия и Близкия изток.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon