новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Американската мечта е постижима и у нас

 

 

Не е нужно човек да напуска България, за да постигне американската мечта. Това може да се случи и у нас, стига да се вложат необходимите енергия и желание. Това каза Виолина Маринова, гл. изп. директор на Банка ДСК, в предаването „Бизнес среща“. По случай третия рожден ден на Bloomberg TV Bulgaria, вместо Таня Кръстева, в ролята на водещ на предаването ще влязат четирима предприемачи и мениджъри, а днешният водещ беше Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във Фикосота.

Маринова посочи, че добрият мениджър не се ражда готов и често образованието и квалификацията му не са достатъчни. Като характеристики от основна важност за него тя определи умението за работа с хора и възможността да поема отговорност.

„За да е успешен един ръководител, той трябва да има до себе си успешни служители. Мениджърът трябва да споделя своя опит и да учи постоянно хората до него. Един силен ръководител не се плаши от силни служители, а търси именно такива“.

Гостът смята също, че потенциалът и качествата на даден служител са от съществена важност, но добави, че той трябва да индикира себе си и желанието си да се развива сам.

Предизвикателствата са онова, което кара хората да се развиват, изрази мнение Маринова.

„Винаги има предизвикателства. Времената и нещата се променят, но именно трудностите карат хората да правят нещо повече и да надграждат себе си. Основното нещо, което човек трябва да прави при проблем, е да търси решение“.

Банковият сектор Маринова определи като динамичен, още повече на фона на навлизащите в него дигитализация и автоматизация на процесите. Според нея основните предизвикателства пред него са свързани именно с тях, но криптовалутите не представляват заплаха за него.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon