Thumbnail Banker
Banker

Банка ДСК и Експресбанк с най-голямата клонова мрежа в страната

Банкеръ Daily Финансов дневник 06 февруари 2019

Чрез сливането ще бъде предложена най-голямата клонова мрежа в страната по брой обекти и банкомати. Подобряване ефективността и възвръщаемостта е целевият ефект на консолидацията на Банка ДСК и Societe Generale Експресбанк. Това ще доведе до възможности за нови инвестиции и подобряване на предлаганите продукти и услуги, обяви пред Радио "Фокус" главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Именно тя ще ръководи процеса по сливането на двете банки.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, преди почти месец унгарската "Банка ОТП" приключи чрез своята дъщерна "Банка ДСК"  сделката по придобиването на 99.74%  от капитала на  "Сосиете Женерал Експресбанк".

Процесът на  консолидацията ще продължи до 2020 година. В това време "Банка ДСК" и "Сосиете Женерал Експресбанк" ще продължат да извършват своята оперативна дейност като две отделни юридически лица. До приключването на "операцията" "Сосиете Женерал Експресбанк" ще работи под името и търговската марка Експресбанк.

Унгарската финансова група ще продължи агресивната си стратегия на експанзия в Централна и Източна Европа и през тази година. ОТП работи по придобиването на банки в Албания, в Сърбия и в Словения.

В сряда (6 февруари) бе съобщено, че Societe Generale и ОТП са постигнали сделка за молдовската Mobiasbanca. Френската група ще завърши продажбата на молдовски трезор в следващите няколко месеца. 

Още новини

 
Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
DSK Smart

Finance

 

Мобилно банкиране

Банкирай удобно с мобилното банкиране
  • Управлявайте вашите средства
  • Нареждайте преводи
  • Плащайте битови сметки
DSK Smart

Finance

Време след което ще бъде показан мобилният банер (в секунди):

5