новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК и Експресбанк с най-голямата клонова мрежа в страната

Чрез сливането ще бъде предложена най-голямата клонова мрежа в страната по брой обекти и банкомати. Подобряване ефективността и възвръщаемостта е целевият ефект на консолидацията на Банка ДСК и Societe Generale Експресбанк. Това ще доведе до възможности за нови инвестиции и подобряване на предлаганите продукти и услуги, обяви пред Радио "Фокус" главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова. Именно тя ще ръководи процеса по сливането на двете банки.

Както "БАНКЕРЪ" вече писа, преди почти месец унгарската "Банка ОТП" приключи чрез своята дъщерна "Банка ДСК"  сделката по придобиването на 99.74%  от капитала на  "Сосиете Женерал Експресбанк".

Процесът на  консолидацията ще продължи до 2020 година. В това време "Банка ДСК" и "Сосиете Женерал Експресбанк" ще продължат да извършват своята оперативна дейност като две отделни юридически лица. До приключването на "операцията" "Сосиете Женерал Експресбанк" ще работи под името и търговската марка Експресбанк.

Унгарската финансова група ще продължи агресивната си стратегия на експанзия в Централна и Източна Европа и през тази година. ОТП работи по придобиването на банки в Албания, в Сърбия и в Словения.

В сряда (6 февруари) бе съобщено, че Societe Generale и ОТП са постигнали сделка за молдовската Mobiasbanca. Френската група ще завърши продажбата на молдовски трезор в следващите няколко месеца. 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon