новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

672 отбора се включиха в първия етап на „Национална финансиада“

При засилен интерес протече първият етап на „Национална финансиада“ – образователна инициатива на Банка ДСК за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България. 672 отбора от цялата страна, състоящи се от гимназисти на възраст 16-19 години и техните родители, се включиха в надпреварата и попълниха тест от 20 въпроса на официалната страница на инициативата www.finansiada.bg. Сред най-активните градове по брой отбори са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Велико Търново, като има участници и от по-малки населени места -Дебелец, Куклен, Лозница, както и от селата Големанци, Горни Дъбник, Брестовица, Дуранкулак.

През следващата седмица ще се проведе решителната елиминационна фаза, която ще излъчи и първия победител в „Национална финансиада“ 2019. 12-те отбора с максимален брой верни отговори и с най-добро време от онлайн теста, които са спазили всички правила за участие, ще се класират за полуфиналите. Те ще се състезават един срещу друг в директни елиминации на живо, а най-добрите 3 отбора, достигнали до финалните кръгове, ще играят на принципа всеки срещу всеки за събиране на точков актив, определящ победителя – носител на първата стипендия за образование за учебната 2019/2020 година в размер на 3 000 лв.

„Интересът към тази инициатива доказва, че темата за финансовата грамотност вълнува младите хора и във все повече български семейства е на дневен ред стимулирането на стремежа към знания за финансите. Наша мисия е да инвестираме постоянно в развитието и образованието на хората и с „Национална финансиада“ целим да мотивираме и насърчаваме родителите да предават знания на децата си. Очакваме с интерес полуфиналните и финални кръгове на надпреварата, за да излъчим първия носител на стипендия от инициативата“, заявява г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Полуфиналите и финалите на „Национална финансиада“ ще се проведат на живо в „Сердика център“ в София на 9-и и 10-и март.

Партньор на инициативата е Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon