новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ДСК Мобайл, VISA, Центърът за градска мобилност и Метрополитен ЕАД въвеждат безконтактните разплащания в метрото на София

От днес близо 2 милиона граждани и гости на София ще имат възможността да използват своята безконтактна банкова карта Visa, Mastercard или Maestro, издадена от всяка местна или чуждестранна банка или друга финансова институция, за разплащания и в софийското метро

Нововъдението е част от единната система за електронно таксуване, въведена от Центъра за градска мобилност с помощта на революционно за България решение от ДСК Мобайл, дъщерно дружество на Банка ДСК. През май 2021 г. този удобен метод беше въведен в надземния транспорт на столицата – автобуси, трамваи и тролеи. Това означава, че вече всички видове публичен транспорт в българската столица са на равнището на водещите европейски градове. Въвеждането на новата услуга ще намали опашките за хартиени билети, дневни или месечни карти, както и нуждата от пари в брой при придвижване в града.

Безконтактните разплащания в градския транспорт се превърнаха от допълнителна възможност в абсолютна необходимост и предоставят на пътниците безопасни и сигурни решения в условията на COVID-19 и не само.

Благодарение на внедряването на безконтактното плащане от ДСК Мобайл, дъщерно дружество на Банка ДСК, във всички видове градски транспорт жителите и гостите на София вече ще могат да пътуват, като просто доближат банковата си карта, мобилния си телефон или интелигентния си часовник до валидатора. За удобство на потребителите безконтактните разплащания са внедрени в 1 100 трамваи, тролейбуси и автобуси, както и на 84 входа на метрото в столицата. По този начин гражданите и гостите на София ще минават през пропускателните пунктове в метрото, като просто доближават безконтактните си дебитни или кредитни карти, без да се притесняват откъде могат да закупят билет. За допълнително улеснение, при повече от две пътувания в градския транспорт на София с банкова карта на пътника се начислява сумата за една дневна карта за транспорт, която е 4 лв.

"Радвам се, че нашето новаторско решение за плащане с банкова карта вече е напълно внедрено в градския транспорт на София. Вярвам, че възможността жителите и гостите на столицата да платят за своето пътуване безконтактно ще улесни ежедневието им. Сигурен съм, че предоставянето на подобно решение, което вече е познато на българи, посетили Лондон, Ню Йорк, Рим, Берлин или Сингапур, ще осигури на гражданите на София съвременен метод на плащане, който ще подобри преживяването им и ще доближи столичния публичен транспорт до световните лидери в сектора. Още повече, че тази иновация е в синхрон с мисията на ДСК Мобайл и Банка ДСК да предлагаме решения, които модернизират градската среда и допринасят за по-добър живот на жителите на града“, заяви г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon