новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Учебни пособия и санитарни материали за над 230 деца и майки бежанци от Украйна

Фондация “Нашите недоносени деца” е една от организациите, които в края на месец март получиха дарение от съвместната кампания на Фондация BCause и Банка ДСК в подкрепа на бежанците от Украйна, потърсили спасение в България. Сумата от 3000 лева бе насочена за хуманитрана помощ на повече от 230 майки с малки деца, настанени в хотел в Приморско, на които Фондация “Нашите недоносени деца” се ангажира да помогне.

С дарената сума от 3000 лева Фондация “Нашите недоносени деца” купи и изпрати вещи, необходими за семействата и децата, настанени в Хотел “Сънрайз” в Приморско:
хигиенно-санитарни материали - памперси, мокри кърпи, сапуни, дамски превръзки;
- ученически пособия - тетрадки, химикалки, моливи, пастели, несесери, блокчета за рисуване; линии и др.    
- игри - настолни и занимателни игри, книжки за оцветяване, комплекти “направи си сам”, топки, обръчи и др.

Към момента в Хотел “Сънрайз” са настанени над 230 майки с деца, като броят им расте всеки ден, а те се чувстват несигурни от неочакваната промяна и загуба на всичко познато. Напускайки страната си много от тях са се разделили не само със своите вещи, взимайки със себе си само най-необходимото, но също и с техни близки, съпрузи, роднини, приятели. Дали отново ще се съберат с тях е неясно, както е неясно и какъв ще бъде животът им от тук нататък. Осигуряването на безопасност, покриването на жизнените нужди, както и проявата на човечност и разбиране могат да облекчат болката от преживяното и неизвестността на бъдещето. 

"Надяваме се този жест на подкрепа да помогне, защото като организация, и като хора, не можем да останем безучастни към случващото се в Украйна. Разбира се, наясно сме, че бежанците ще продължават да имат нужда от подкрепа и сме убедени, че българското население ще продължи да помага с каквото може. Благодарим ви, че отваряте сърцата си и продължавате да подавате ръка. 
Благодарим за доверието на Банка ДСК и на дългогодишните ни партньори от фондация BCause, които направиха това дарение възможно." - сподели Надежда Дренска, Член на УС на Фондация “Нашите недоносени деца”

На призива на Фондация “Нашите недоносени деца” откликнаха и много частни, индивидуални дарители, които донесоха дрешки, обувки, играчки и др, с които да зарадват децата. Ако и вие се разпознавате като наш съмишленик и желаете да подкрепите семействата от Украйна, можете да намерите повече информация за това как да помогнете тук:


Набраните средства от дарителската инициатива на Фондация BCause и Банка ДСК се разпределят от Фондация BCause, в координация с българските и украински благотворителни организации, които работят на терен в двете държави.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon