новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК спечели две престижни награди от Euromoney

Банка ДСК бе удостоена с две значими награди от водещото финансово издание Euromoney: „Най-добра банка в България“ (Bulgaria's Best Bank) и „Най-добра банка в България за корпоративна отговорност“ (Bulgaria's Best Bank for Corporate Responsibility). С над 30 годишна история, ежегодните награди „Awards for Excellence“ се присъждат въз основа на постижения, иновации и представяне през изминалите 12 месеца и обхващат над 600 банки от повече от 100 държави.

Банка ДСК получи признание за своите усилия в областта на корпоративната социална отговорност и за отличните финансови резултати, които постигна през 2023 г. Наградата за „Най-добра банка в България“ подчертава водещата роля на Банка ДСК в банковия сектор в България и се основава на цялостната дейност на банката, включително финансова стабилност, иновации и обслужване на клиенти.

Наградата за „Най-добра банка в България за корпоративна отговорност“ е признание за усилията на Банка ДСК в областта на устойчивото развитие и социалната отговорност. Банката демонстрира ангажимент към обществото чрез различни инициативи и проекти, насочени към подобряване на околната среда и подкрепа на младежи, чрез инициативи, които целят да повишат финансовата грамотност. Това, също така, включва инвестиции в екологични проекти, подкрепа за образование и култура, както и участие в благотворителни инициативи.

Банка ДСК признава влиянието си върху обществото и непрекъснато проучва различни възможности и решения чрез ангажирането си с клиенти, за да допринесе за прехода към неутрална по отношение на климата икономика и опазването на околната среда. Банката изисква пълно спазване на съответното законодателство в областта на околната среда и продължава да преследва амбициозни цели за устойчиво финансиране, които трябва да бъдат постигнати до края на 2025 г., включително:

  • 344 млн. евро нови кредити за проекти за производство на енергия от възобновяеми източници.
  • 56 млн. евро нови допустими кредити за зелени облигации за проекти в областта на недвижимите имоти.
  • 35% дял на новите лизингови леки автомобили с хибриден двигател или изцяло електрически мотор чрез ОТП Лизинг.
  • 48 млн. евро на нови ипотечни и жилищни кредити за покупка на жилищни активи с клас на енергийна ефективност Б или по-висок.

Тези признания от Euromoney са резултат от упоритата работа и отдаденост на големия екип на банката, който продължава да предоставя висококачествени услуги и да се грижи за устойчивото развитие на обществото и околната среда.

За повече информация относно наградите, можете да посетите официалния сайт на Euromoney.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon