новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

0% лихва и ниски такси по жилищни кредити на “Финанси за всеки” - в. Монитор

Жилищни кредити с преференциални лихви, стигащи до 0% за първата година, и ниски такси по обслужване предлагат банките на финансовото изложение "Финанси за всеки", което тече от вчера до 3 декември в НДК. Организатор е Сдружение "Български инвестиционен форум", а участници са 33 банки, застрахователни дружества и компании.
Нулева лихва за първата година от заема предлагат Банка ДСК и "Пиреос банк". Гръцката банка представя на изложението за първи път новите си условия по ипотечните кредити, които включват до 30-годишен срок за изплащане, до 12 месеца гратисен период и нулева такса за разглеждане на документи и за пазарна оценка на имота. Лихвата след първата година е 6,4% за кредити в евро.
Промоционалните условия на Банка ДСК важат до края на годината и предвиждат нулева лихва за първата година или 5,5% за първите три години при кредити в евро. След изтичане на този период лихвата е между 8 и 9,5%, а срокът на изплащане е до 25 години. Клиентите получават безплатна застраховка "Живот" за целия период на заема.
HVB Bank Biochim и Хеброс Банк предлагат 50% по-ниска такса за отпускане на кредит, която важи до месец след изложението. Промоцията е валидна при представяне на талон от щанда на банковата група, с който клиентите плащат такса от 0,75% вместо стандартната от 1,5%. До края на годината двете банки ще разглеждат документите на кредитоискателите без такса, а лихвата за предсрочно погасяване ще е 2 вместо 4%.
"Пощенска банка" отпуска заеми при лихва от 1,75% за първата година и без такса за разглеждане на документи. Таксата за управление на заема е свалена наполовина - от 1,5% на 0,75%.
Новите си правила за ипотечно кредитиране представя и Юнионбанк, като клиентите, подали молба по време на изложението и отговарящи на изискванията на банката, ще получат ипотечен заем с 0,5% по-ниска лихва. Банката предлага и безплатни застраховки на имота и на купувача, както и еднократна такса за разглеждане на документи от 100 лв. и за управление на кредита - от 1,5 до 2,5% от стойността му.
По време на изложението ОББ представи възможностите за кредитиране за нови проекти в строителството. Банката отпуска както финансиране на строителните предприемачи, така и ипотечни кредити на техните клиенти за покупката на имот. Компаниите могат да получат до 80% от стойността на имота още в началото на строителството, като финансирането се получава на няколко транша. Първите 25% при кота нула, следващите 40% - на кота било и последните 15% от кредита - при получаване на акт 16.

Автор: Мартина Радева

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon