новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Mall of Sofia е водеща инвестиция на Банка ДСК и Банка ОТП

Банка ДСК е водеща в проектното финансиране: Банка ОТП и Банка ДСК осъществиха първата сделка в България в областта на недвижимите имоти, кредитирана чрез проектно финансиране - изграждането на търговския и развлекателен комплекс Mall of Sofia, съобщиха от пресцентъра на банка ДСК.
Общият размер на инвестицията е около 50 млн. евро. Двете банки предоставят 36,5 млн. евро, като делът на Банка ОТП е 24 млн. евро, а на Банка ДСК - 12,5 млн. евро.
Банка ДСК е първата банка в България, която обособи специализирана дирекция “Финансиране на проекти”. Банка ДСК се фокусира върху проектното финансиране на мащабни проекти в областта на изграждането на търговски комплекси, туристическата индустрия, вериги хипермаркети, жилищно и офис строителство. Друг акцент в проектното финансиране на Банката ще са инфраструктурата, телекомуникациите и строителството на логистични центрове.
Навлизането на Банка ДСК в областта на проектното финансиране се основава на опита и водещите позиции в тази област на най-голямата унгарска банка ОТП, едноличен собственик на Банка ДСК.
Решението на Банка ДСК първа в страната да създаде специализирано звено за проектно финансиране е наложено от засиления интерес от страна на чуждестранните инвеститори към България и съществуващия потенциал за развитието на такъв тип финансиране.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon