новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ОТП купи 67% от сръбската Кулска банка

Банка ОТП купи 67% от сръбската Кулска банка за 118,6 млн. евро. Тя има 1,5% пазарен дял в Сърбия, като при кредитите той достига 1,6 на сто, а при депозитите 1,2%. Общият размер на активите й е 136,3 млн. евро. Трезорът обслужва 62 хил. клиенти чрез 39 клона. Сделката за Кулска Банка проправя пътя на унгарската ОТП към по-нататъшно разширяване на дейността й на местния банков пазар. След придобиването през декември 2005 г. на 89,39 % от Нишка банка, а през март т.г. и на 75,1% от Цептер банка в Белград, Банка ОТП вече има почти 3% пазарен дял от сръбския банков пазар.
Котировките на унгарската ОТР Group, собственик на Банка ДСК, постепенно се покачваха през седмицата, достигайки 6700 форинта за акция (1 евро = 278 форинта). Според неназован от Ройтерс източник ОТР преценява дали да подаде оферта за В AWAG, четвъртата по големина банка в Австрия,
която затъна във финансови затруднения след редица свързани с нея скандали и бе обявена за продажба от собственика си. Ако информацията се потвърди, това би било неочакван ход от страна на унгарците, които по-рано бяха заявили, че не проявяват интерес към покупки на Запад. Анализаторите от JP Morgan коментират, че цената на BAWAG, която е с пазарна стойност от 1.7 млрд. евро, едва ли ще се бъде по силите на ОТР, особено след неотдавнашните покупки на банки в Русия, Сърбия и Украйна.

Още новини

Свържете се с нас

customer experience servicing customer servicing icon

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

trainer trainer icon

Анкета

За оценки и препоръки

pin pin icon

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon