новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банките предпочитат да избират кадри сред стажантите

Възможностите за стаж във финансовите институции са разнообразни
Банките бяха сред първите компании у нас, които изготвиха специални програми за стажанти. Възможностите, които дават финансовите институции на студентите, са различни като времетраене на стажуването и период през годината. Някои приемат стажанти само през лятото, други го правят целогодишно. Стажуването обикновено продължава до два месеца, като през това време работата на студента не се заплаща. Всички банки обаче са готови да наемат за постоянно най-добре справилите се стажанти, което превръща стажа в успешен старт на кариерата за много млади банкови специалисти.
UNICREDIT GROUP
Булбанк, HVB Bank Biochim и Хеброс Банк, които представят UniCredit Group в България, обявиха началото на първата си съвместна стажантска програма в средата на миналия месец. Стажове 2006 ще даде възможност на дипломанти и студенти в последен курс на бакалавърска или магистърска програма да приложат на практика наученото в университета в сферата на банкирането. Не е задължително кандидатите да изучават икономическа специалност. Те могат да учат Право или Информационни технологии, съобщиха от банките. Изискванията към кандидатите са да имат отлична компютърна грамотност, да владеят чужд език и да имат дългосрочен интерес към банкирането. За стажантската програма се кандидатства с автобиография и мотивационно писмо. Кандидатите трябва да посочат предпочитана област и период на провеждане на стажа.
Студентите имат възможност да избират между две програми: от 1 юни до 31 юли, като крайният срок за кандидатстване е 28 април, и от 1 август до 30 септември с краен срок за кандидатстване 30 юни. Стажът започва с въвеждащ модул за запознаване със структурата на трите банки, тяхната организация и начин на работа. Кандидатите могат да избират стажове в централите или клоновете на банките в страната. След приключване на стажа най-успешните стажанти могат да получат предложение за постоянно назначаване, работа по проект или да им бъде удължен периодът на стаж. Стажантите се включват в активна база данни като потенциални служители на Булбанк, HVB Bank Biochim или Хеброс Банк.
БАНКА ДСК
Стажантската програма на Банка ДСК е целогодишна с изключение на периода на годишното счетоводно приключване. Стажът може да продължава от един до три месеца, като студентът може да е ангажиран между 4 и 8 работни часа на ден. Времетраенето и заетостта се договарят индивидуално с всеки кандидат. Банката дава възможност студентите да стажуват в повече от една област, като прилага „ротация на стажантските позиции". Стажът не е платен. За стажантската програма на Банка ДСК може да кандидатстват студенти, завършили семестриално втори курс, студенти в първи и втори курс, но с придобито средно специално образование в областите Икономика и Информационни технологии, ученици последна година от специализирани училища в областите Икономика и Информационни технологии и млади безработни специалисти с придобито висше образование. Приемът на стажанти се осъществява на два етапа. В първия кандидатите се класират по документи, а във втория се провежда интервю с одобрените на предния етап.


 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon