новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ОББ и Банка ДСК с приз "Банка на годината"

За първи път от осем години насам призът "Банка на годината" се връчва на две различни български банки - на Банка ДСК и на Обединена българска банка (ОББ).
Причината е че при гласуването трезорите, управлявани съответно от Виолина Маринова и Стилян Вътев са събрали равен брой точки по отделните показатели, съобщи вчера главният редактор на в. "Пари" Стефан Неделчев.
Самите награди бяха връчени снощи на официална церемония от президента Георги Първанов.
Освен "Банка на годината" за 2005 г. бяха раздадени още четири традиционни приза. Това са наградата за пазарен дял, която отново бе спечелена от Банка ДСК, награда за динамика и развитие, спечелена от ТБ Алианц и награда за ефективност, взета от Булбанк.
Призът за "Банка на клиента" спечели Пощенска банка. Победителят в тази категория се избира чрез интернет гласуване от фирмите - членове на работодателските организации и читатели на вестник "Пари".
Председател на комисията за определяне на Банка на годината отново е председателят на Сметната палата Валери Димитров, а в нея влизат още заместник-председателят на парламента Камелия Касабова, министърът на финансите Пламен Орешарски и други.
Победител в отделните категории на - конкурса всяка година се определя въз основа на резултатите на банките от балансовото число, депозитите, собствения капитал, привлечените
депозити, финансовите резултати, качеството на кредитния портфейл и други показатели. Годишните награди "Банка на годината" се провеждат за девета поредна година. През изминалите години големият приз са взимали - Банка за земеделски кредит през 1991 и 1992 г., Българска пощенска банка през 1993 г., Булбанк през 2000 г., Първа инвестиционна банка през 2001 г. и Райфайзенбанк за 2002 и 2003 г. Миналата година Банка на годината стана Банка ДСК.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon