новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Слушаме първи новия албум на Ал Ди Меола

Виртуозният китарист Ал Ди Меола, който ще изнесе концерт в София на 28 октомври в рамките на традиционния "Мюзик Джем", ще зарадва българските си почитатели със съвършено нови композиции. Те са от съвсем пресния - издаден в края на септември, албум на китариста, който все още не се продава официално в Европа. Ние ще сме сред първите, които ще имат шанса да го чуят, при това на живо.
Проектът спокойно може да се нарече революционен за творчеството на Ал Ди Меола, тъй като за първи път от 15 години насам той изоставя характерното си акустично звучене и записва всички пиеси изцяло с електрически китари. Легандарният джаз китарист ще свири в зала 1 на НДК по покана на София мюзик ентърпрайсиз и банка ДСК. Концертът е част от световното турне на музиканта - "Consequence of Chaos Electric World Tour 2006", което започна на 19 септември от Румъния. То ще продължи 6 месеца, включвайки 60 концертни дати в 14 държави. Последната обявена е за март 2007 г. Гастролът ще премине през Европа, Южна и Северна Америка и Азия.
Ал Ди Меола е един от най-блестящите китаристи в света с над 30-годишна музикална кариера зад гърба си. Работил е с най-големите светила на световната джаз сцена като Джако Пасториъс, Жан Люк Понти, Стенли Кларк, Астор Пиацола, Сантана, Хърби Хенкок, Джо Завинул, Денис Чембърс и др. Това е второто му идване в България. Първото бе преди десетина години с Джон Маклафлин и Пако де Лусия и отново бе организирано от СМЕ. След това и Маклафлин, и Пако се върнаха отново тук със самостоятелни проекти. Сега е ред и на Ал Ди Меола. Билетите за концерта са от 27,50 до 49,50 лв.

 

 

Още новини

Свържете се с нас

customer experience servicing customer servicing icon

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

trainer trainer icon

Анкета

За оценки и препоръки

pin pin icon

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon