новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Уведомление във връзка с промяна на инвестиционна политика на подфонда Amundi

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че:

  1. Считано от 8 юни 2022 г. инвестиционната политика на подфонда Amundi Funds Polen Capital Global Growth ще бъде изменена, за да се увеличат:

    − от 4 млрд. USD до 10 млрд. USD минималната пазарна капитализация на компаниите, в които ще е инвестирана основната част от активите на подфонда;

    − инвестициите в ценни книжа на компании, които са със седалище в нововъзникващи пазари, от 30% до 35% от нетните им активи в ценни книжа на компании със седалище в нововъзникващи пазари.


  2. Във връзка с взето решение на Борда на директорите на Amundi Asset Management US, Inc. от 8 юни 2022 година подфондът Amundi Funds Wells Fargo US Equity Mid Cap ще бъде преименуван на Amundi Funds Pioneer US Equity Mid Cap.


Освен тази промяна от същата дата Amundi Asset Management US, Inc. ще замени Wells Capital Management Incorporated като инвестиционен мениджър на подфонда. Тази промяна е част от решението на Борда за капитализиране на установения експертен опит на Amundi Asset Management US, Inc.

Считано от същата дата се променя календара за изчисляване на нетна стойност на активите (NAV), като на официални празници в Люксембург и САЩ, няма да се изчислява.

Не се изискват действия от страна на притежателите на дялове, както и промяната не е свързана с допълнителни такси. Смяната на инвестиционната политика на подфонда Amundi Funds Polen Capital Global Growth, както и преименуването на Amundi Funds Wells Fargo US Equity Mid Cap едновременно със смяната на инвестиционния мениджър не водят до промяна в процесите по обслужване на поръчки.

За повече информация, моля вижте официалното уведомление от Amundi.

С уважение,
Екипът на Банка ДСК

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon