Виртуален ПОС от Банка ДСК


Виртуален ПОС

Заявете виртуален ПОС онлайн


Развивайте своя онлайн бизнес с Банка ДСК


Приемайте онлайн разплащания с карти в онлайн магазина си с виртуален ПОС на Банка ДСК.

Свържете своя онлайн магазин или платформа за онлайн търговия с виртуалния ПОС на Банка ДСК. Приемайте сигурни плащания с карти от различни държави и в няколко валути. Средствата постъпват директно по Вашата сметка.

 

Услугата е предназначена за:

 • онлайн магазини;

 • доставчици на услуги онлайн;

 • маркетплейс платформи;

 • резервации в хотели и други.


visa-logoDSK Virtual POS
   

Клиент на Банка ДСК

 • Заявете бързо и лесно, изцяло онлайн 24/7;
 • Автоматизиран процес на попълване на Вашата заявка;
 • Бързо становище по Вашата заявка;
 • Следите статуса на Вашата заявка по електронен път.

 


Предимства:

 • Без такса за инсталация и без годишна такса за поддръжка

 • Възможност за извършване на онлайн плащания 24/7

 • Комисионата е по договаряне

 • Бърза и лесна интеграция с API през портала на Банка ДСК

 • Платежният терминал е преведен на 11 езика


 • Възможност за плащания в различни валути - BGN, EUR, USD, GBP


Интегрирайте Вашия онлайн магазин с виртуален ПОС на Банка ДСК в 3 стъпки:

035

След като заявите услугата, ще се свържем с Вас. Ще разгледаме искането и при одобрение ще Ви изпратим персонална оферта.

023
2. Интегрирайте нашия виртуален ПОС

Вижте как на портала, който разбработихме специално за Вас! Нашият технически екип е на разположение при необходимост от съдействие.

005
3. Вече можете да приемате сигурни плащания с карти

Сега вече можете бързо и лесно да осъществявате онлайн продажби и да следите статуса им в реално време.


С виртуалния ПОС получавате:

 • Сигурни плащания с дебитна или кредитна карта;

 • Възможност да следите плащанията в реално време. Получавате бързо сумите по сметката си в Банка ДСК;

 • Достъп до средствата, постъпили по сметката Ви чрез бизнес дебитни карти или онлайн банкиране/Мултикеш;

 • Използвате разплащателната сметка за нуждите на бизнеса си;

 • Опцията клиентите Ви да запазват в сигурна среда картовите си данни за последващи плащания във Вашия електронен магазин;

 • За услугата заплащате единствено комисиона, чийто размер е по договаряне. Комисионата е процент от сумата на трансакцията.

  Пример:

  Ваш клиент прави поръчка на стойност 50 лв. Избира да плати с карта. Ако договорената комисиона е 1,20%, цената на услугата ще е 0,60 лв.Виртуален ПОС за Вашия бизнесСигурност на услугата на Банка ДСК

Трансакциите се извършват през платежна страница на банката, а връзката се осъществява по криптиран канал. Така търговецът няма достъп до чувствителни данни, като номера на картата и допълнителни идентификации на картодържателя.

Банката гарантира изключителна сигурност при обслужването на плащания с карти чрез схемите за защита Mastercard Identity Check и Visa Secure.

Банка ДСК е Ваш партньор в упражняването на сигурен електронен бизнес, като спазва стриктно нормативните изисквания на международните картови организации и съдейства за следване на законовите изисквания, съгласно нормативната и правна уредба в страната и ЕС.

DSK Bank Virtual POSDSK Bank Virtual POS  

 

Сигурност на услугата на Банка ДСК

Банка ДСК притежава сертификат PCI DSS (Payment Card Industry Security Standards Council) - световен стандарт за сигурност и безопасност на картовите транзакции и разплащания в интернет. Той включва изисквания в шест основни области: изграждане и поддържане на сигурна мрежа, защита срещу кражба на данни, разработване и поддържане на програма за управление на уязвими места, прилагане на мерки за контрол на достъп, наблюдение и тестване на мрежата, и поддържане и прилагане на политика за информационна сигурност.

DSK Bank Virtual POS


Изисквания за получаване на Виртуален ПОС

В случай че дейността изисква допълнителни разрешителни, лицензии и др. е необходимо да бъдат осигурени и предоставени при кандидатстване за виртуален ПОС.

Необходимо е дружеството да бъде регистрирано по българското законодателство.

В сайта трябва да бъдат ясно обявени: цените, валутата, контактите, политиката за опазване тайната на личните данни на клиентите (GDPR), общите условия, условията за отказ, политиката за доставки, политиката за рекламации, процедурата по разрешаване на спорове и всички необходими реквизити съгласно нормативните изисквания.Други полезни функционалности на Виртуалния ПОС

Виртуалният ПОС позволява пълно или частично връщане на суми чрез REFUND, с която сумата се възстановява по сметката на картодържателя. Услугата се използва при рекламация, връщане на стока в законовия срок и др.

Предназначена е за всеки търговец.

Пример:

Мечтата на Стела е да има собствена модна линия в бохо стил. През 2018 г. прави първата си колекция с дрехи аксесоари, която рекламира в социалните мрежи. Дрехите предизвикват голям интерес и са продадени в рамките на седмица. От тогава Стела има много успешни колекции, създава интернет магазин и има вече редовни клиенти. Тъй като това са дрехи понякога се случва размерът да не е подходящ или дрехата да не стои добре на купувача. Стела разбира нуждите на клиентите си, затова и ползва функцията „връщане на сума“ (refund), при която заплатената сума се връща директно по сметката на клиента.

Услугата се заявява допълнително и предоставя възможност за запазване на картовите данни на клиента в неговия профил в електронния Ви магазин. Тази функционалност би улеснила последващите му плащания към Вас.

Услугата е предназначена за търговци с редовни клиенти онлайн, за които е удобно да не въвеждат данните на картата всеки път, когато пазаруват.

Пример:

Иван обича животните и винаги е имал домашен любимец вкъщи. Завършва маркетинг и започва работа във верига за бързооборотни стоки. Работата е интересна и динамична, но след 7 години Иван решава да съчетае любовта към животните и опита си в маркетинга, и създава интернет магазин за аксесоари и храни за домашни любимци. Скоро Иван има постоянни клиенти, които поръчват периодично от магазина, уверени в качеството на стоките и бързата доставка. Банката съветва Иван да даде на своите клиенти възможността да запазват данните за картата в профила си за последващи плащания, което ще улесни процеса по поръчване и ще им спести време. Иван включва предложената функционалност и не след дълго получава положителна обратна връзка от редовните си клиенти. Запазването на данните на картата е на сигурна среда в системите на банката.

Услугата се заявява допълнително и позволява временно блокиране на определена сума по картата на клиента, съгласно договорен ангажимент с търговеца. Плащането за извършената услуга / покупка на стоката се осъществява на по-късен етап.

Ползва се предимно от хотели, туристически агенции и туроператори, отдаване под наем на автомобили (rent-a-car) и/или други средства за придвижване, бизнес към бизнес (B2B) търговия.

Пример:

Добри и Теди са пенсионирани учители. Те решават да напуснат големия град и да използват наследствен парцел в Родопите, където построяват семеен хотел. Посрещат гости през цялата година, тъй като красивата природа и спокойствието на планината привличат много туристи. Често използват авторизации при резервациите, което е удобство както за тях, така и за техните гости, които се връщат периодично. Плащането се извършва, когато гостите им напускат хотела.

Услугата се заявява допълнително и позволява генериране и изпращане на уникален линк за плащане в защитена среда на сървъра на Банка ДСК, без да е необходима интеграция с виртуален ПОС. Услугата може да бъде ползвана самостоятелно или като допълнителна към виртуален ПОС.

Предназначена е за бизнеси с малко онлайн поръчки: хотели; отдаване на автомобили под наем (rent-a-car) и/или други средства за придвижване; туристически агенции и туроператори; стоки и услуги, насочени към бизнеса (B2B); заведения за хранене, които предлагат доставка на храна като допълнителна услуга и др.

Пример:

Петър е юрист със специализация в областта на компютърното право . Работи основно със софтуерни компании, които съветва по юридически въпроси. Популяризира услугите си през своя сайт. Повечето клиенти имат договори и плащат по банков път, но понякога Петър консултира и физически лица. В променящата се обстановка от последните години все по-често консултациите са онлайн. За тези клиенти е удобно да платят с карта, затова Петър се обръща към Банка ДСК, с която работи от години. Институцията му предлага „плащане чрез линк“ на виртуален ПОС, като удобно и бързо средство, което не изисква допълнителни доработки по сайта.


Полезна информация за Вашата регистрация в Ethoca/ Merchants registration in Ethoca:Документи:


Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати