Виртуален ПОС от Банка ДСК

Виртуален ПОС

Заявете виртуален ПОС онлайн


Развивайте своя онлайн бизнес с Банка ДСК


Приемайте онлайн разплащания с карти в онлайн магазина си с виртуален ПОС на Банка ДСК.

Свържете своя онлайн магазин или платформа за онлайн търговия с виртуалния ПОС на Банка ДСК. Приемайте сигурни плащания с карти от различни държави и в няколко валути. Средствата постъпват директно по Вашата сметка.

 

Услугата е предназначена за:

 • онлайн магазини;

 • доставчици на услуги онлайн;

 • маркетплейс платформи;

 • резервации в хотели и други.


visa-logoDSK Virtual POS
   

Клиент на Банка ДСК

 • Заявете бързо и лесно, изцяло онлайн 24/7;
 • Автоматизиран процес на попълване на Вашата заявка;
 • Бързо становище по Вашата заявка;
 • Следите статуса на Вашата заявка по електронен път.

 


Предимства:

 • Без такса за инсталация и без годишна такса за поддръжка

 • Възможност за извършване на онлайн плащания 24/7

 • Комисионата е по договаряне

 • Бърза и лесна интеграция с API през портала на Банка ДСК

 • Платежният терминал е преведен на 11 езика


 • Възможност за плащания в различни валути - BGN, EUR, USD, GBP


Интегрирайте Вашия онлайн магазин с виртуален ПОС на Банка ДСК в 3 стъпки:

035

След като заявите услугата, ще се свържем с Вас. Ще разгледаме искането и при одобрение ще Ви изпратим персонална оферта.

023
2. Интегрирайте нашия виртуален ПОС

Вижте как на портала, който разбработихме специално за Вас! Нашият технически екип е на разположение при необходимост от съдействие.

005
3. Вече можете да приемате сигурни плащания с карти

Сега вече можете бързо и лесно да осъществявате онлайн продажби и да следите статуса им в реално време.


С виртуалния ПОС получавате:

 • Сигурни плащания с дебитна или кредитна карта;

 • Възможност да следите плащанията в реално време. Получавате бързо сумите по сметката си в Банка ДСК;

 • Достъп до средствата, постъпили по сметката Ви чрез бизнес дебитни карти или онлайн банкиране/Мултикеш;

 • Използвате разплащателната сметка за нуждите на бизнеса си;

 • Опцията клиентите Ви да запазват в сигурна среда картовите си данни за последващи плащания във Вашия електронен магазин;

 • За услугата заплащате единствено комисиона, чийто размер е по договаряне. Комисионата е процент от сумата на трансакцията.

  Пример:

  Ваш клиент прави поръчка на стойност 50 лв. Избира да плати с карта. Ако договорената комисиона е 1,20%, цената на услугата ще е 0,60 лв.Виртуален ПОС за Вашия бизнесСигурност на услугата на Банка ДСК

Трансакциите се извършват през платежна страница на банката, а връзката се осъществява по криптиран канал. Така търговецът няма достъп до чувствителни данни, като номера на картата и допълнителни идентификации на картодържателя.

Банката гарантира изключителна сигурност при обслужването на плащания с карти чрез схемите за защита Mastercard Identity Check и Visa Secure.

Банка ДСК е Ваш партньор в упражняването на сигурен електронен бизнес, като спазва стриктно нормативните изисквания на международните картови организации и съдейства за следване на законовите изисквания, съгласно нормативната и правна уредба в страната и ЕС.

DSK Bank Virtual POSDSK Bank Virtual POS  

 

Сигурност на услугата на Банка ДСК

Банка ДСК притежава сертификат PCI DSS (Payment Card Industry Security Standards Council) - световен стандарт за сигурност и безопасност на картовите транзакции и разплащания в интернет. Той включва изисквания в шест основни области: изграждане и поддържане на сигурна мрежа, защита срещу кражба на данни, разработване и поддържане на програма за управление на уязвими места, прилагане на мерки за контрол на достъп, наблюдение и тестване на мрежата, и поддържане и прилагане на политика за информационна сигурност.

DSK Bank Virtual POS


Изисквания за получаване на Виртуален ПОС

В случай че дейността изисква допълнителни разрешителни, лицензии и др. е необходимо да бъдат осигурени и предоставени при кандидатстване за виртуален ПОС.

Необходимо е дружеството да бъде регистрирано по българското законодателство.

В сайта трябва да бъдат ясно обявени: цените, валутата, контактите, политиката за опазване тайната на личните данни на клиентите (GDPR), общите условия, условията за отказ, политиката за доставки, политиката за рекламации, процедурата по разрешаване на спорове и всички необходими реквизити съгласно нормативните изисквания.Други полезни функционалности на Виртуалния ПОС

Виртуалният ПОС позволява пълно или частично връщане на суми чрез REFUND, с която сумата се възстановява по сметката на картодържателя. Услугата се използва при рекламация, връщане на стока в законовия срок и др.

Предназначена е за всеки търговец.

Пример:

Мечтата на Стела е да има собствена модна линия в бохо стил. През 2018 г. прави първата си колекция с дрехи аксесоари, която рекламира в социалните мрежи. Дрехите предизвикват голям интерес и са продадени в рамките на седмица. От тогава Стела има много успешни колекции, създава интернет магазин и има вече редовни клиенти. Тъй като това са дрехи понякога се случва размерът да не е подходящ или дрехата да не стои добре на купувача. Стела разбира нуждите на клиентите си, затова и ползва функцията „връщане на сума“ (refund), при която заплатената сума се връща директно по сметката на клиента.

Услугата се заявява допълнително и предоставя възможност за запазване на картовите данни на клиента в неговия профил в електронния Ви магазин. Тази функционалност би улеснила последващите му плащания към Вас.

Услугата е предназначена за търговци с редовни клиенти онлайн, за които е удобно да не въвеждат данните на картата всеки път, когато пазаруват.

Пример:

Иван обича животните и винаги е имал домашен любимец вкъщи. Завършва маркетинг и започва работа във верига за бързооборотни стоки. Работата е интересна и динамична, но след 7 години Иван решава да съчетае любовта към животните и опита си в маркетинга, и създава интернет магазин за аксесоари и храни за домашни любимци. Скоро Иван има постоянни клиенти, които поръчват периодично от магазина, уверени в качеството на стоките и бързата доставка. Банката съветва Иван да даде на своите клиенти възможността да запазват данните за картата в профила си за последващи плащания, което ще улесни процеса по поръчване и ще им спести време. Иван включва предложената функционалност и не след дълго получава положителна обратна връзка от редовните си клиенти. Запазването на данните на картата е на сигурна среда в системите на банката.

Услугата се заявява допълнително и позволява временно блокиране на определена сума по картата на клиента, съгласно договорен ангажимент с търговеца. Плащането за извършената услуга / покупка на стоката се осъществява на по-късен етап.

Ползва се предимно от хотели, туристически агенции и туроператори, отдаване под наем на автомобили (rent-a-car) и/или други средства за придвижване, бизнес към бизнес (B2B) търговия.

Пример:

Добри и Теди са пенсионирани учители. Те решават да напуснат големия град и да използват наследствен парцел в Родопите, където построяват семеен хотел. Посрещат гости през цялата година, тъй като красивата природа и спокойствието на планината привличат много туристи. Често използват авторизации при резервациите, което е удобство както за тях, така и за техните гости, които се връщат периодично. Плащането се извършва, когато гостите им напускат хотела.

Услугата се заявява допълнително и позволява генериране и изпращане на уникален линк за плащане в защитена среда на сървъра на Банка ДСК, без да е необходима интеграция с виртуален ПОС. Услугата може да бъде ползвана самостоятелно или като допълнителна към виртуален ПОС.

Предназначена е за бизнеси с малко онлайн поръчки: хотели; отдаване на автомобили под наем (rent-a-car) и/или други средства за придвижване; туристически агенции и туроператори; стоки и услуги, насочени към бизнеса (B2B); заведения за хранене, които предлагат доставка на храна като допълнителна услуга и др.

Пример:

Петър е юрист със специализация в областта на компютърното право . Работи основно със софтуерни компании, които съветва по юридически въпроси. Популяризира услугите си през своя сайт. Повечето клиенти имат договори и плащат по банков път, но понякога Петър консултира и физически лица. В променящата се обстановка от последните години все по-често консултациите са онлайн. За тези клиенти е удобно да платят с карта, затова Петър се обръща към Банка ДСК, с която работи от години. Институцията му предлага „плащане чрез линк“ на виртуален ПОС, като удобно и бързо средство, което не изисква допълнителни доработки по сайта.


Вече имате виртуален ПОС?


Бизнес клиенти виртуален ПОС миграция

Предстои миграция към нова платформа, която ще ни позволи да разширим набора от функционалности на виртуалния ПОС.

Ако Вие вече имате виртуален ПОС, вижте повече актуална информация във връзка с миграцията ТУК
Полезна информация за Вашата регистрация в Ethoca/ Merchants registration in Ethoca:Документи:


Архив документи:


Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с Вас

012 012

Намерете офис

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon