новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

БАИТ раздаде годишните си награди за IT индустрията

Годишните награди на БАИТ се провеждат за пета поред година, като през последните четири минават под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Бяха отличени и победителите в следните категории:

- "Враца софтуер общество" спечели наградата "Образование", като целта им е да създадат IT общество във Враца. Това трябва да се постигне с предоставянето на качествено образование на врачани с организирането на безплатни курсове за технологични специалисти.

- Valkyrie спечели "Студентската награда". Младите IT специалисти участват и печелят състезанието на NASA Space App Challenge със собствена умна ръкавица, с която дистанционно се управляват най-различни устройства.

- "Алтерко роботикс" е носител на приза "StartUp на годината". Компанията работи в областта на Интернет на нещата (Internet of Things) като вече има пуснат на пазара умен часовник и подготвя контролер и аксесоари за управление на дома.

- MammothDB печели в категорията "Бизнес иновативност". Те създават решение, което изчислява сегашната и бъдещата цена за превоз на товари. Използват се алгоритмични технологии и самообучаващи се програми.

- Банка ДСК взима приза за "Е-бизнес" със своето приложение за използване на виртуални чекове, което е разработено от българската софтуерна компания "Мусала Софт".

- "Мобайл системс" е отличникът в категорията "Мобилно решение". Компанията е разработила мобилно приложение за ползване на популярния речник на Oxford. Освен това фирмата стои зад най-популярния офис софтуер за мобилни телефони OfficeSuite.

- "Хемимонт геймс" получава наградата при "Развлекателен софтуер" със своята видеоигра "Виктор Вран", която е разработена за почти всички популярни гейм платформи.

Отличия бяха връчени още на Националната здравноосигурителна каса в категория "Държавна администрация", община Бургас в "Общинска администрация", "Програмиста АД" за "Социална и корпоративна отговорност".

Материалът е публикуван със съкращения

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon